Σεξ κατά τη διάρκεια κορωνοϊού – Οδηγίες της Υγειονομικής Υπηρεσίας Νέας Υόρκης (video)

Σεξ κατά τη διάρκεια κορωνοϊού – Οδηγίες της Υγειονομικής Υπηρεσίας Νέας Υόρκης (video)

Με επίσημο έγγραφό της και σε απολύτως υπηρεσιακό ύφος, η Υγειονομική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης το τερμάτισε: Υπεισερχόμενοι σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, οι συντάκτες του κειμένου δίνουν ακριβέστατες οδηγίες για το ασφαλές σεξ εν καιρώ πανδημίας Covid-19. Κάνουν χωρίς περιστροφές λόγο για αυνανισμό, στοματικό και ομαδικό σεξ, στάσεις, «αταξίες», ακόμη και κοπρολαγνεία κ.λπ. με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Το εν λόγω κείμενο θα μπορούσε να βρίσκεται αναρτημένο π.χ. σε ένα κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων, σε κέντρο διασκέδασης με κονσομασιόν ή ακόμη και σε οίκο ανοχής.

Απόδειξη του πόσο πιστά και γλαφυρά αποτυπώνει την πραγματικότητα των σαρκικών επαφών, των ειδικών γνώσεων που διαθέτουν οι αρμόδιοι αλλά και την αξιοθαύμαστη έλλειψη ψευδο-σεμνοτυφίας αποτελούν τα επιλεγμένα αποσπάσματα τα οποία ακολουθούν. Σε πιστή μετάφραση, βέβαια -εφόσον δεν απαιτείται φαντασία για να συλλάβει κάποιος το βαθύτερο νόημα.

«- Ο εαυτός σας είναι ο πιο ασφαλής σεξουαλικός σύντροφος. Με τον αυνανισμό δεν μεταδίδεται ο Covid-19. Ειδικά εάν πλένετε τα χέρια σας (και οποιοδήποτε σεξουαλικό βοήθημα) με σαπούνι και νερό επί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά από την πράξη.

– Με το φιλί ο ιός περνά εύκολα από τον έναν στον άλλον. Αποφύγετε να φιλήσετε οποιονδήποτε δεν ανήκει στον κύκλο των στενών επαφών σας.

Τα φιλιά στον πρωκτό μπορεί να μεταδώσουν τον κορωνοϊό. Ο ιός που βρίσκεται στα κόπρανα μπορεί να περάσει στο στόμα σας και να προκαλέσει μόλυνση.

– Φορέστε κάλυμμα ή μάσκα προσώπου. Μπορεί να σας πάει, μπορεί και όχι, αλλά κατ’ αυτό τον τρόπο θα προσθέσετε ένα προστατευτικό στρώμα για το στόμα και τη μύτη σας κατά τη διάρκεια του σεξ. Βαριές ανάσες και αγκομαχητά μπορεί να ενισχύσουν τη διασπορά του ιού.

– Να κάνετε πιο «άτακτο» (kinky) σεξ. Να είστε εφευρετικοί με τις στάσεις κατά την σεξουαλική πράξη και να χρησιμοποιείτε δημιουργικά τα φυσικά εμπόδια όπως πχ τους τοίχους, οι οποίοι επιτρέπουν μεν τη σεξουαλική επαφή, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο.

– Να αυνανίζεστε μαζί με άλλους. Κρατήστε απόσταση και χρησιμοποιήστε καλύμματα προσώπου για περιορίσετε τον κίνδυνο.

– Τα προφυλακτικά μπορούν να περιορίσουν το ενδεχόμενο επαφής με σάλιο, σπέρμα ή κόπρανα κατά τη διάρκεια του στοματικού ή του πρωκτικού σεξ.

– Εάν για εσάς οι δύο είναι απλώς συντροφιά, τότε οι τρεις (και άνω) είναι συνωστισμός. Οι μεγάλες συναθροίσεις οιουδήποτε είδους δεν είναι ασφαλείς εν μέσω πανδημίας. Η στενή επαφή με αυξημένο πλήθος ατόμων θα πρέπει να αποφεύγεται. Εάν όμως, παρόλ’ αυτά, εσείς αποφασίσετε ότι επιθυμείτε το συνωστισμό, ακολούθως θα βρείτε μερικές συμβουλές για την αποφυγή της διάδοσης ή της μόλυνσης με Covid-19: – Περιορίστε τον κατάλογο των προσκεκλημένων σας. Ας μην ανοίξει υπερβολικά ο κύκλος σας. – Να έχετε επαφές με έναν σταθερό σύντροφο. – Επιλέξτε μεγαλύτερους, πιο ανοικτούς και καλά αεριζόμενους χώρους. – Φοράτε προστασία προσώπου, αποφύγετε τα φιλιά και μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με άπλυτα χέρια.

– Σε περίπτωση που συνευρίσκεστε τακτικά με σεξουαλικούς συντρόφους στο ίντερνετ ή βιοπορίζεστε μέσω του σεξ, καλό θα είναι να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός διαλείμματος από τις δια ζώσης επαφές. Αντί γι’ αυτές, μπορείτε να βγαίνετε ραντεβού μέσω βίντεο, να ανταλλάσσεται μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, να συμμετέχετε σε συνδρομητικές πλατφόρμες αναζήτησης συντρόφων, να παίρνετε μέρος σε σέξι πάρτι στο Zoom ή σε chat room.

– Το σεξ είναι ένα κομμάτι της κανονικής ζωής και θα πρέπει να τελείται ανάμεσα σε άτομα που έχουν συγκατατεθεί για την εκάστοτε πράξη. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται για το σεξ και τη σεξουαλικότητα θα πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία με την ατομική και τη δημόσια υγιεινή. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έκτακτης υγειονομικής κατάστασης, όλοι οι άνθρωποι κάνουν και θα πρέπει να κάνουν σεξ.

– Έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για το σεξ και τον κορωνοϊό. Ο ιός έχει βρεθεί στο σπέρμα και τα κόπρανα (τα κακά) ατόμων που έχουν προβληθεί με Covid-19. Δεν γνωρίζουμε εάν ο ιός μεταδίδεται με το κολπικό ή το πρωκτικό σεξ. Γνωρίζουμε ότι κορωνοϊοί άλλου τύπου δεν εξαπλώνονται εύκολα μέσω της σεξουαλικής επαφής. Αυτό σημαίνει ότι το σεξ δεν είναι ένας από τους κοινούς τρόπους μετάδοσης του Covid-19».

www.protothema.gr