«Σεισμός» στην πρώτη Ανάσταση με τον ιπτάμενο ιερέα που έχει γίνει viral για το σάλτο του (video)

«Σεισμός» στην πρώτη Ανάσταση με τον ιπτάμενο ιερέα που έχει γίνει viral για το σάλτο του (video)

Δεκάδες πιστοί για άλλη μια χρονιά στην Παναγία Ευαγγελίστρια – Χτύπησαν τα στασίδια και στον Άγιο Κωνσταντίνο στην Ομόνοια

Νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Χίο και συγκεκριμένα στην εκκλησία της Παναγίας Ευαγγελίστριας με πρωταγωνιστή τον ιερέα ο οποίος έχει γράψει την δική του «ιστορία» για την ημέρα αυτή με το σάλτο που δίνει κατά την έξοδό του από το ιερό προκειμένου να μοιράσει βάγια στους πιστούς.

Όπως κάθε χρόνο οι πιστοί που βρέθηκαν στη συγκεκριμένη εκκλησία προκάλεσαν «σεισμό» χτυπώντας τα στασίδια την ώρα που εψάλη το «Ανάστα ο Θεός, κρίνων την γην».

Δείτε το βίντεο

Εκτός από το χτύπημα στα στασίδια που προκαλεί εκκωφαντικό θόρυβο, στην εκκλησία της Παναγίας Ευαγγελίστριας κούνησαν και τους πολυέλαιους για να συμβολίσουν τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.

Οι δυνατοί κρότοι υποδηλώνουν τη βοή που ακολούθησε το θαύμα της Ανάστασης ενώ η ακολουθία ολοκληρώνεται με τη Θεία Κοινωνία.

Ο ίδιος θόρυβος από το χτύπημα στα στασίδια έγινε και στον Άγιο Κωνσταντίνο της Ομόνοιας όταν ο ιερέας έστειλε το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης.

protothema.gr