Σεισμός 5,1 Ρίχτερ μεταξύ Ιεράπετρας και Τυμπακίου

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ μεταξύ Ιεράπετρας και Τυμπακίου

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφει στις 14:17 στην θαλάσσια περιοχή Νότια της Κρήτης, μεταξύ του Τυμπακίου και τηςc Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 97 χιλιομέτρων Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου ή 118 χιλιομέτρων Νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και το εστιακό του βάθος τα 10 χιλιόμετρα.


Το ευτύχημα είναι πως ο σεισμός σημειώθηκε σε μεγάλη απόσταση απο την Κρήτη και έτσι δεν υπήρξαν δυσάρεστες επιπτώσεις, πέραν του ότι έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές, ακόμη και στο Γάζι στα Βόρεια του Ηρακλείου.

Οι σεισμολόγοι αν και θεωρούν πως πρόκειται για έναν σεισμό που εντάσσεται στην φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή στην οποία συναντώνται οι πλάκες της Αφρικής και της Ευρώπης όπου, ώς γνωστόν η πρώτη βυθίζεται κάτω απο την δεύτερη, παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το φαινόμενο, ενώ είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί.

Το ευτύχημα είναι πως ο σεισμός σημειώθηκε σε μεγάλη απόσταση απο την Κρήτη και έτσι δες υπήρξαν δυσάρεστες επιπτώσεις.

ΠΗΓΗ Flashnews