Προφυλακιστέος ο Ν. Σειραγάκης-Τον γρονθοκόπησε υπάλληλος των Δικαστηρίων

Προφυλακιστέος ο Ν. Σειραγάκης-Τον γρονθοκόπησε υπάλληλος των Δικαστηρίων

Προφυλακιστέος ο Ν. Σειραγάκης-Τον γρονθοκόπησε υπάλληλος των Δικαστηρίων
explore Chania

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης ο οποίος ολοκλήρωσε την απολογία του στην ανακρίτρια Ρεθύμνου.

Ο 47χρονος δέχθηκε επίθεση από υπάλληλο του δικαστικού μεγάρου στην έξοδό του από το γραφείο της ανακρίτριας, ο οποίος περνώντας από δίπλα του τον γρονθοκόπησε ρίχνοντάς τον κάτω, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή του για τις ασελγείς πράξεις που έχει διαπράξει ο Νίκος Σειραγάκης σε βάρος δεκάδων παιδιών στο Ρέθυμνο.

 

Συγκλονίζει με την αμετανόητη στάση του

Παραδέχεται τη δράση του, αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για σεξιστικού περιεχομένου ενέργειες ο 47χρονος Νίκος Σειραγάκης, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με την φρικιαστική υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, της οποίας ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής, άγνωστο ακόμα για πόσα χρόνια.

Ο μέχρι πρότινος «καταξιωμένος» και κοινωνικά πλήρως αποδεκτός προπονητής του μπάσκετ κατάφερε με τη δράση του να «γκρεμίσει» τον κόσμο δεκάδων, όπως δυστυχώς αποδεικνύεται, παιδιών της ρεθυμνιώτικης κοινωνίας και να τραυματίσει ανεπανόρθωτα τις παιδικές ψυχές τους, καταδικάζοντας πολλές οικογένειες του Ρεθύμνου σήμερα να ζουν έναν ανείπωτο Γολγοθα, μία πρωτόγνωρα σκληρή πραγματικότητα που ποτέ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν.

Το βράδυ της Παρασκευής οδηγήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην Εισαγγελέα Ρεθύμνου, που του απήγγειλε την κατηγορία, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε στην ανακρίτρια από όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί εντός 48 ωρών. Χθες, όμως, ο Σειραγάκης ζήτησε εκ νέου 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί στη δικαιοσύνη για τις αποτρόπαιες πράξεις του. Έτσι, η ανακρίτρια Ρεθύμνου μετέβη στα κρατητήρια χθες το μεσημέρι, προκειμένου να του δώσει την προθεσμία.

Ο Νίκος Σειραγάκης, του οποίου τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα με απόφαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, Μαρίας Δημητριάδου, η οποία έθεσε σε εφαρμογή τη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, δεν μπόρεσε να βρει δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει. Έτσι, το δικαστήριο, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, διόρισε δικηγόρο για την εκπροσώπησή του. Την υπόθεση ανέλαβε ο δικηγόρος, κ. Θωμάς Λεχωβίτης, ο οποίος επισκέφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες τον παιδεραστή, στα κρατητήρια του Α.Τ. Ρεθύμνου.

Επιμένει στην αρχική του στάση για τη “σπαρτιάτικου τύπου μύηση”

Ο Σειραγάκης κρατείται σε ένα κελί μόνος του, προκειμένου για ευνόητους λόγους να μην έχει τη δυνατότητα κανείς άλλος από τους κρατουμένους να έρθει σε επαφή μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει δεχθεί καμία επίσκεψη από κανέναν δικό του άνθρωπο, πλην της συζύγου και των παιδιών του, που τον επισκέφθηκαν μόνο για του παραδώσουν κάποια πράγματα του, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη του μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, όπου καταλήφθηκε να ασελγεί σε δύο ανήλικους 13 και 14 ετών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες χθες η σύζυγος του, διά του πληρεξουσίου δικηγόρου της, Αντρέα Αργυρόπουλου, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου λόγω του κλονιστικού γεγονότος, που συνέβη.

Ο 47χρονος εξακολουθεί να τηρεί την αρχική του στάση, θεωρώντας ότι οι πράξεις που επί χρόνια έκανε σε ανήλικα παιδιά δεν ήταν τίποτα άλλο από εφαρμογή της «φιλοσοφίας» του για να τα «μυήσει» στον πρωταθλητισμό, για να ανδρωθούν και να γίνουν επιτυχημένοι, όπως τους έλεγε, με αποτέλεσμα να τα πείθει να συμμετέχουν…

Χρησιμοποιώντας πειστική επιχειρηματολογία, κατάφερνε να τα παρασέρνει, με αποτέλεσμα σήμερα ο ίδιος να ισχυρίζεται πως ό,τι γινόταν, γινόταν με την συναίνεση των ανήλικων παιδιών!

Τα οδηγούσε σε ερημικά σημεία, όπου τα υπέβαλε σε «δοκιμασίες» και στη συνέχεια δεν δίσταζε να τα εξαναγκάσει είτε σε μεταξύ τους ασελγείς πράξεις, είτε σε πράξεις με τον ίδιο.

Θέλοντας να τους «εμφυσήσει» την φιλοσοφία του, επηρεασμένος από την αρχαιοελληνική τακτική, ο Σειραγάκης αποκαλούσε τα παιδιά που συμμετείχαν ως «Σπαρτιάτες», ενώ επίσης χρησιμοποιούσε τον μπασκετικό όρο «ρούκις» για τους ανήλικους που υπέβαλε στις σκληρές δοκιμασίες. Μόνο έτσι, τους έλεγε, ότι θα γίνονταν «δυνατοί», θα κατάφερναν να «πρωταγωνιστήσουν», ήθελε, όπως έλεγε, να τους «ανδρώσει».

Μιλώντας τα παιδιά στους αστυνομικούς, ανέφεραν αναλυτικά τι έκαναν στις τελετές μύησης με τον «δάσκαλό» τους. Ανέφεραν, μάλιστα, πως ήταν αναγκασμένα να διανύουν τα στάδια, που ο ίδιος είχε διαμορφώσει με την αρρωστημένη σκέψη του, ξεκινώντας από απλούστερες διαδικασίες και καταλήγοντας σε σκληρές ασελγείς πράξεις. Τα ανάγκαζε – κυρίως νυχτερινές ώρες – να φέρουν σε πέρας δύσκολες «αποστολές» σε ερημικά σημεία, παραλίες, εκκλησίες ή ακόμα και νεκροταφεία, ενώ – σύμφωνα με τις πληροφορίες – εάν δεν «ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις», είχαν «κυρώσεις».

Μεταξύ των δοκιμασιών ήταν και οι ασελγείς πράξεις, στις οποίες υποχρέωνε τους ανήλικους, είτε συμμετέχοντας ο ίδιος είτε σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάζοντας τα παιδιά να τις ενεργούν το ένα στο άλλο. Επιπλέον, χρησιμοποιούσε κάποιους άλλους χώρους, όπως σπίτια στην παλιά πόλη και  εκτός αυτής, τους οποίους εντόπισαν οι αστυνομικοί, ενώ κατά τις πληροφορίες μόνο τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιούσε το σπίτι του, όπου και τελικά συνελήφθη.

Συνολικά, στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις 13 παιδιών, τα οποία κλήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου να μιλήσουν για τις επαφές που είχαν με τον Σειραγάκη και επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες πλήρως. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν κάποια παιδιά να προσέρχονται αυθόρμητα για να καταθέσουν, καθώς πλέον μετά την αποκάλυψη της αποτρόπαιας δράσης του Σειραγάκη, φαίνεται ότι έχουν ανοίξει τα στόματα και αρκετά παιδιά επιθυμούν να μιλήσουν.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια της δικαιοσύνης, ως εκ τούτου οι όποιες νέες καταθέσεις ανηλίκων που ενδεχομένως έχουν πέσει στα δίχτυα του αδίστακτου προπονητή θα ληφθούν από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης. Θεωρείται, πάντως, πιθανό ο αριθμός των εμπλεκόμενων παιδιών να αυξηθεί και μάλιστα κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης, αφού κατά τις εκτιμήσεις η δράση του 47χρονου ήταν πολύχρονη. Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι υπάρχουν παιδιά που έχουν ξεφύγει από τη διαδικασία και είναι πια μεγαλύτερα ή ακόμα και ενήλικοι.

Οι έρευνες

Οι έρευνες της αστυνομίας για να καταφέρει να φτάσει στην τελική σύλληψη του Νίκου Σειραγάκη διήρκεσαν περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα. Τα ερωτηματικά πολλά. Πώς κατάφερνε αυτός ο άνθρωπος να μην μπορεί να γίνει αντιληπτός όλα τα χρόνια, που πιθανολογείται ότι είχε αναπτύξει τη δράση του;

Πώς είναι δυνατόν να μην κατάφεραν οι γονείς τόσων μικρών αθλητών και μαθητών να καταλάβουν τον ύπουλο ρόλο που έπαιζε με τα παιδιά τους και αντ’ αυτού να του έχουν σχεδόν τυφλή εμπιστοσύνη; Γιατί η Αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές – που όπως είπε και ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας γνώριζαν σχεδόν εξαρχής για τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. – άφησαν να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος πριν τον συλλάβουν;

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως τότε ήταν η μοναδική στιγμή κατά την οποία η επέμβαση θα ήταν «σίγουρη», ότι δηλαδή πλέον η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου – έχοντας και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – είχε «δεμένη» την υπόθεση και αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος του 47χρονου, που εγγυούνταν πως οι κατηγορίες δεν θα καταπέσουν στη συνέχεια. Οι αστυνομικοί ήθελαν επ’ αυτοφώρω σύλληψη και αυτό κατάφεραν μόλις την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το τέλος του καλοκαιριού στις εισαγγελικές αρχές είχε σταλεί ανώνυμο dvd, που περιείχε υλικό που έδειχνε αδιαμφισβήτητα τις πράξεις του 47χρονου. Έκτοτε, πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι την τελική έκβαση της υπόθεσης, πράγμα που έφερε αναφορές περί «κωλύματος» που είχε ως αποτέλεσμα ο Σειραγάκης να αντιληφθεί – πιθανόν – ότι ενδεχομένως παρακολουθούνταν και να είναι πιο προσεκτικός.

Ωστόσο, την 1η Δεκεμβρίου, με τους αστυνομικούς να είναι πια βέβαιοι ότι φτάνουν στο τέλος, ήρθε η στιγμή της σύλληψης για τον «δάσκαλο», για τον άνθρωπο που είναι η αιτία μίας από τις τραγικότερες στιγμές του Ρεθύμνου.

Goodnet.gr