Σε σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο μετατρέπεται το Παλιό Τελωνείο Χανίων

Σε σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο μετατρέπεται το Παλιό Τελωνείο Χανίων

Σε σύγχρονο κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων, θα μετατραπεί το κτίριο του Παλιού Τελωνείου Χανίων, στο παλιό λιμάνι της πόλης , μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και διαρρύθμισής του.

Το μεσημέρι στο δημαρχείο Χανίων, ανακοινώθηκε η ένταξη του έργου “αποκατάσταση και διαρρύθμιση του κτιρίου παλιού τελωνείου για τη δημιουργία Κέντρου Πολλαπλών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων”, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτης και νήσων Αιγαίου 2007-2013” (ΕΣΠΑ).

Η ανακοίνωση έγινε από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθανάσιο Καρούντζο και το δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη ενώ παρόντες ήταν ακόμη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης και Ευαγγελία Κουρουπάκη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, “στόχος του έργου είναι η προστασία και η ανάδειξη του συγκεκριμένου κτιρίου, καθώς επίσης και η βέλτιστη εφικτή διαμόρφωση του με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ώστε να αποτελέσει κέντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης”. 

Σύμφωνα με τον κ. Σκουλάκη “το έργο αναμένεται να συντελέσει στην ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση της άμεσης περιοχής, καθιστώντας ασφαλές και λειτουργικό το κτίριο του Παλαιού Τελωνείου, εξασφαλίζοντας την ήδη αυξημένη τουριστική και όχι μόνο κίνηση στην περιοχή που θα αναβαθμιστεί αισθητικά, αλλά και λειτουργικά”.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 7.600.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέσα σε 2,5 χρόνια.

ΠΗΓΗ Πρώτο ΘΕΜΑ