Σε κλοιό κακοκαιρίας τα Χανιά: Έπεσαν δέντρα – Πλημμύρισαν δρόμοι (Photos-Video)

Σε κλοιό κακοκαιρίας τα Χανιά: Έπεσαν δέντρα – Πλημμύρισαν δρόμοι (Photos-Video)

Έντονη κακοκαιρία επικρατεί από το πρωί στα Χανιά με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην πόλη και στις γύρω περιοχές.

Πλημμύρισαν δρόμοι

Στις φωτογραφίες φαίνεται ο δρόμος από την Ξυλοκαμάρα προς τα Νεροκούρου: Μάλλον σε λίγο θα χρειάζονται γόνδολες για να μετακινηθούν οι διερχόμενοι.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το αίτημα για οδικές παρεμβάσεις έχει διατυπωθεί εδώ και χρόνια στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Έντονα παράπονα έκαναν στο zarpanews.gr πολίτες και για την “παράκαμψη Μουρνιών” τον δρόμο που κατασκευάζεται εδώ και χρόνια. Όπως βλέπετε, ενώ τα υδραυλικά έργα έχουν ολοκληρωθεί, σε πολλά σημεία εντοπίζονται προβλήματα…

Πτώσεις κλαδιών και δέντρου

Στο μεταξύ από τους ισχυρούς ανέμους έπεσε δέντρο στην οδό Αν. Γογονή, το οποίο κατέληξε πάνω σε σταθμευμένο όχημα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Ακόμη, η Πυροσβεστική προχώρησε σε κοπές δέντρων στην οδό Παπαναστασίου ενώ κλαδιά έπεσαν και στην οδό Ποτιέ.


Καταρράκτες στο Μανωλιόπουλο

Στο Μανωλιόπουλο του Δήμου Πλατανιά, τα ορμητικά νερά έχουν σχηματίσει χειμάρρους

 

Η πρόγνωση

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Μανώλη Λέκκα:

H απομάκρυνση του Βαρομετρικού Χαμηλού προς την Αν. Μεσόγειο και η βίαιη εισβολή του Υψηλού Βαρομετρικού από τα βόρεια θα προκαλέσει μία ζώνη σύγκλισης στην οποία αναπτύσσεται μία αρκετά έντονη καιρική κατάσταση η οποία αναμένεται στις επόμενες ώρες να επηρεάσει την Κρήτη.

Ήδη στα δυτικά της Κρήτης σημειώνονται βροχές και έχουν εμφανισθεί και οι πρώτες Καταιγίδες. Η παρακάτω εικόνα επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την όλη αυτή καιρική κατάσταση με τους χρωματιστούς σταυρούς να απεικονίζουν τα στίγματα των κεραυνών των Καταιγίδων.

Την ίδια στιγμή από τα δεδομένα των μετεωρολογικών σταθμών στο Αιγαίο πέλαγος έχουν ενισχυθεί οι Βόρειοι – Βορειοανατολικοί άνεμοι στο Κεντρικό και ΝΔ Αιγαίο και κατέρχονται νοτιότερα.

Τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα επιβεβαιώνουν και πάλι την μετακίνηση αυτής της καιρικής κατάστασης σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά τμήματα της Κρήτης.

Αναμένονται λοιπόν στις επόμενες ώρες βροχές, κατά τόπους ισχυρές, καθώς και εκδήλωση καταιγίδων. Τα φαινόμενα αυτά θα διατηρηθούν για αρκετό διάστημα επηρεάζοντας το νησί μας. Η καθυστέρηση της πολύ ψυχρής αέριας μάζας δεν ευνοεί την έναρξη των όποιων χιονοπτώσεων στα ορεινά, από τις βραδινές όμως ώρες αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους σε ύψη πάνω από τα 1.300 μέτρα , αν και χιονόνερο μπορεί να εμφανισθεί και σε χαμηλότερα ύψη.

Οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και αυτοί στις επόμενες ώρες, με εντάσεις που θα φθάνουν τα 6 – 7, τοπικά έως και τα 8 Μποφώρ ( με μέγιστες ριπές που θα ξεπερνούν και τα 9 Μποφώρ σε περιοχές στα νότια τμήματα της Κρήτης καθώς και στα πελάγη). Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων θα εκδηλωθεί και υψηλός κυματισμός στις βόρειες παράκτιες ζώνες της Κρήτης. Η αναμενόμενη πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει περισσότερο αισθητή από αύριο Παρασκευή.

Βροχές κατά τόπους ισχυρές, ιδιαίτερα σε βόρεια τμήματα της Κρήτης, αναμένονται να εκδηλωθούν και την Παρασκευή, μέχρι τις απογευματινές ώρες όπου ξεκινά και η ύφεση του καιρού με την σταδιακή εξασθένηση και των Βορείων ανέμων.

Βελτιωμένη θα είναι η εικόνα του καιρού για το Σάββατο με λίγες μόνο νεφώσεις στα βόρεια ορεινά και του ανέμους να εξασθενούν στα 3 – 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία το πρωί θα είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα σε ορεινές ζώνες.

zarpanews.gr