Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός! Βιβλικές εικόνες στα Χανιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός! Βιβλικές εικόνες στα Χανιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να τεθεί ο νομός Χανίων, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στους περισσότερους δήμους, κυρίως στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, ενώ τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι κάτι παραπάνω από έντονα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί ο δήμος Χανίων, από χθες το βράδυ.

Σε επιφυλακή επίσης έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά, εξαιτίας της έντονης παρατεταμένης βροχόπτωσης που πλήττει το νομό από χθες τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι κλήσεις είναι πάρα πολλές και αφορούν κυρίως σε αντλήσεις και κοπές δένδρων, αλλά και καταπτώσεις πρανών σε διάφορα σημεία του Εθνικού αλλά και του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Σημειώνεται πως οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική τις τελευταίες ώρες για συνδρομή ξεπερνούν τις 50 και αφορούν αντλήσεις νερών και κοπές δένδρων σε διάφορες περιοχές, κυρίως Σούδα, Χρυσοπηγή, Περιβόλια, αλλά και αλλού.

Επίσης σε πολλά σημεία το οδικού δίκτυο εμφανίζει πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να είναι αδύνατη, είτε θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Καταπτώσεις τοιχίων σημειώθηκαν επίσης σε διάφορες περιοχές του δήμου Χανίων όπως στο Πασακάκι με συνέπεια να κλείσουν δρόμοι, αλλά το πρόβλημα αντιμετωπίσθηκε από τα συνεργεία του δήμου.

Με προβλήματα, γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Χανίων Κισσάμου από τον κόμβο του Βαμβακόπουλου μέχρι των κόμβο των Μουρνιών, καθώς και στην εθνική στο Πλατάνι, καθώς έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Επίσης στην παλιά εθνική Χανίων Κισσάμου στο ύψος του Πλατανιά υπάρχει ανάλογο πρόβλημα, όπως και στο δρόμο προς τις Βουκολιές στο ύψος του πάρκου Πολέντα.

Εξίσου τραγική είναι η κατάσταση και σε άλλους δήμους των Χανίων. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στον δήμο Πλατανιά για μια ακόμη φορά και ειδικότερα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με κατολισθήσεις και πτώσεις δένδρων. Όπως έχει ειδικότερα αναφερθεί, προβλήματα υπάρχουν στο δρόμο προς τον Ομαλό, στο Σέμπρωνα, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Στο δήμο Κισσάμου Σελίνου έχουν σημειωθεί αρκετές καταπτώσεις δένδρων, ενώ σε μια περίπτωση δένδρο από τους ισχυρούς ανέμους έπεσε σε αυτοκίνητο, από το οποίο ευτυχώς μόλις λίγο νωρίτερα είχαν αποβιβαστεί οι επιβάτες του.

Στο δήμο Σφακίων ευτυχώς τα προβλήματα είναι πολύ λιγότερα αν και όπως είπε στο zarpanews.gr, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζερβός το δήμος είναι χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα.

Στο δήμο Κισσάμου επίσης τα προβλήματα είναι πάρα πολλά με κλειστούς δρόμους στα Τοπόλια, στο Σφηνάρι και στο Συρικάρι. Όπως λέει ο δήμαρχος κ. Θεώδορος Σταθάκης έχουν σημειωθεί καταπτώσεις δένδρων, πρανών, αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα.

Κατολισθήσεις επίσης έχουν σημειωθεί σε σημεία του δημοτικού οδικού δικτύου στον δήμο Αποκορώνου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη κατολισθήσεις υπάρχουν σε περιοχές του Νίππους, Ασής Γωνιάς, Καλαμίτσι, Στύλου και Καβρού.

Πάντως η κυκλοφορία των οχημάτων, γίνεται αλλά με προσοχή.

Κλειστή επίσης ήταν και η εθνική οδός σε τρία σημεία της, αλλά χάρη στην επέμβαση των υπηρεσιών του δήμου η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να κινούνται με προσοχή.

zarpanews.gr