«Σε ένα δωμάτιο μόνος να μην μπορείς να αναπνεύσεις, να θες λίγο νερό και να μην έχεις βοήθεια» – Συγκλονίζει Χανιώτισσα νοσηλεύτρια στην κλινική covid

«Σε ένα δωμάτιο μόνος να μην μπορείς να αναπνεύσεις, να θες λίγο νερό και να μην έχεις βοήθεια» – Συγκλονίζει Χανιώτισσα νοσηλεύτρια στην κλινική covid

«Σε ένα δωμάτιο μόνος να μην μπορείς να αναπνεύσεις, να έχεις πυρετό, να θες λίγο νερό και να μην έχεις βοήθεια. Και κάποιοι να πεθαίνουν μόνοι, χωρίς τα αγαπημένα άτομα δίπλα τους. Τα ξέρεις όλα αυτά?» 

Με αυτά τα λόγια, μια Χανιώτισσα νοσηλεύτρια περιγράφει σε προσωπική της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την κατάσταση που επικρατεί στις κλινικές κορονοϊού στο Νοσοκομείο Χανίων, θέλοντας να δείξει τη δυσκολία που βιώνει τόσο ο εργαζόμενος όσο και ο ασθενής, ο οποίος αναγκαστικά λόγω της νόσου, είναι απομονωμένος.

Όσα γράφει σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, συγκλονίζουν:

«Να κάνω μια ερώτηση παρακαλώ?
Πότε θα τελειώσει όλο αυτό που ζούμε?
Είμαι λίγο καιρό συνεχόμενα στο τμήμα covid.

 

Βγάζοντας αυτή την απαίσια στολή, άλλα άτομα έχουν ανεβάσει πίεση, άλλα άτομα έχουν ρίξει πίεση, σε άλλα άτομα έχει ανέβει το διοξείδιο.

Μετά τις δύο ώρες ζορίζεται κατά πολύ το αναπνευστικό σου. Για να μην πω για πόσο ιδρώτα ρίχνεις… πραγματικά.

Κάποιες φορές έχει τύχει να θες να πέσεις κάτω από τη ζαλάδα που νιώθεις.
Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις.
Και δεν υπερβάλλω σε τίποτα. Ίσα ίσα που δεν τα είπα και όλα.

Άντε τώρα να δουλέψεις και με την προσωπίδα που σε εμποδίζει να δεις καθαρά…..και να τρέχει ο άτιμος ο ιδρώτας μέσα στο μάτι….
Δεν μας έχουν στο ανθυγιεινό.. το ήξερες?

 

Οι ασθενείς είναι μόνοι τους… χωρίς συγγενείς στο πλευρό τους, κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο μόνιμα. Απαγορεύεται να βγουν στο διάδρομο για την μη εξάπλωση του ιού.

Σε ένα δωμάτιο μόνος να μην μπορείς να αναπνεύσεις, να έχεις πυρετό. Να θες λίγο νερό και να μην έχεις βοήθεια. Γιατί δεν είμαστε και εμείς όλη την ώρα μέσα σε ένα δωμάτιο. Δεν γίνεται….

Και κάποιοι να πεθαίνουν μόνοι, χωρίς τα αγαπημένα άτομα δίπλα τους. Τα ξέρεις όλα αυτά?
Και πολλά ακόμα που δεν έγραψα. Πίστεψέ με υπάρχουν.
Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ο καθένας μας είναι να προσέχει… Για τον εαυτό του και για εμάς που δουλεύουμε με τέτοιες συνθήκες.»

Την ίδια ώρα, η νοσηλεύτρια, βιώνοντας εκ των έσω τη φρίκη του κορονοϊού, προτρέπει όλο τον κόσμο να αγαπά και να σέβεται τον συνάνθρωπό του και πρωτίστως να προσέχει τον ίδιο του τον εαυτό και να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πανδημία, προκειμένου να προστατευτεί ο ίδιος αλλά και το κοινωνικό σύνολο.

«Εμπειρία ζωής τελικά να δουλεύεις σε εποχή πανδημίας και μέσα στα τμήματα covid»

Όπως η ίδια αναφέρει, σε άλλη ανάρτησή  πρέπει στη ζωή να εκτιμάμε τα μικρά και καθημερινά πράγματα, τονίζοντας πάντα πως το «Το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, είναι η καλοσύνη και ο σεβασμός απέναντι στον συνάνθρωπο…Εμπειρία ζωής τελικά να δουλεύεις σε εποχή πανδημίας και μέσα στα τμήματα covid… πραγματικά όμως….»

zarpanews.gr