Σασμός: Ένας χωρισμός και μία επανασύνδεση στα επόμενα επεισόδια.

Σασμός: Ένας χωρισμός και μία επανασύνδεση στα επόμενα επεισόδια.

Τα πάνω κάτω έρχονται στην σειρά του Alpha, Σασμός κι η αποκάλυψη καλά κρυμμένων μυστικών φέρνει ανατροπές. Την ίδια στιγμή που η Βασιλική παίρνει την απόφαση να χωρίσει από τον Μαθιό, μετά την αποκάλυψη πως είναι ο φονιάς του Στεφανή, θα υπάρξει και μία επανασύνδεση αυτή του Αστέρη και της Αργυρώς.

Οι φουρτούνες στο σπίτι των Σταµατάκηδων δεν έχουν τελειωμό, µε τη μοίρα να µη σταματά να παίζει περίεργα παιχνίδια στον Αστέρη και στον Μαθιό. Κι αυτό γιατί την ώρα που ο πρώτος ζει στιγμές απόλυτης ευτυχίας, θεωρώντας πως τα βάσανά του επιτέλους τελείωσαν, ο αδελφός του έρχεται αντιμέτωπος µε τον χειρότερο εφιάλτη του. Μια μέρα η Αργυρώ καλεί τον Αστέρη και εκείνος πηγαίνει να τη συναντήσει, αλλά δεν της λέει τίποτα για την απομόνωσή του στο σπιτάκι του βουνού. Από την άλλη, η Καλλιόπη αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση µε το στομάχι της και όταν συναντιέται µε τον Παύλο τού ζητάει επίμονα να της αποκαλύψει την αλήθεια που της κρύβουν όλοι! Μάλιστα, ο άντρας αναστατώνεται ιδιαίτερα όταν εκείνη µμοιράζεται μαζί του τις υποψίες που έχει για πιθανή εγκυμοσύνη της Αργυρώς σύμφωνα με το περιοδικό MyTv και την Μάρα Σαρρή.

Κι ενώ όλο το χωριό προετοιμάζεται και χαίρεται για το γλέντι που θα κάνει ο Αντώνης, η Βασιλική παραδίνεται σε σκοτεινές σκέψεις, καθώς η αποκάλυψη πως ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή την έχει καταρρακώσει. Δεν τη χωράει ο τόπος και κυριευμένη από απόγνωση φεύγει από το σπίτι τριγυρνώντας ολομόναχη στους δρόμους, νιώθοντας αηδία και αποστροφή για όλα όσα έχουν συμβεί. Όταν ο Μαθιός τη βλέπει σε αυτή την άθλια κατάσταση, προσπαθεί να της µιλήσει και να της εξηγήσει, αλλά εκείνη αρνείται να τον ακούσει. Μάλιστα, η περίεργη συμπεριφορά τους δεν περνάει απαρατήρητη από τον Νικηφόρο, την Καλλιόπη και τον Αστέρη, οι οποίοι προσπαθούν να μάθουν τι έχει συμβεί. Όμως η Βασιλική, θέλοντας να προστατεύσει τον γιο της και να µη μάθει τη σκληρή πραγματικότητα, προσπαθεί να σκεφτεί διάφορες δικαιολογίες για να θολώσει τα νερά… Οι ώρες περνούν και, όπως θα δούμε, το γυαλί ανάμεσα σε εκείνη και τον Μαθιό μοιάζει να έχει ραγίσει οριστικά! Μη μπορώντας να πιστέψει τι έκανε ο αγαπημένος της και κυριευμένη από θυμό και οργή, του ανακοινώνει πως δεν θέλει να τον ξαναδεί µμπροστά της. Συγκεκριμένα, του ζητάει να φύγει από το σπίτι και να χωρίσουν! Ο Μαθιός γίνεται ράκος και µην έχοντας άλλη επιλογή φεύγει από το σπίτι. Έπειτα, φανερά καταβεβλημένος, επισκέπτεται τη μητέρα του λέγοντάς της ότι ομολόγησε στη Βασιλική την αλήθεια για τον φόνο του Στεφανή.

Την ίδια στιγμή κι ενώ γίνεται το γλέντι για την ανάρρωση του Αντώνη, ο Αστέρης συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την Αργυρώ. Αν και τον πλήγωσε µε την απόφασή της να του αποκρύψει πως είναι ο πατέρας του Πετρή, η φλόγα της αγάπης του για εκείνη είναι πολύ δυνατή για να σβήσει. Έτσι, την πλησιάζει και της ανακοινώνει πως τη συγχωρεί και ότι θέλει να είναι και πάλι μαζί, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά τίποτα και κανείς δεν θα µπει ξανά ανάμεσά τους. Τα λόγια του συγκινούν και δίνουν μεγάλη χαρά στην κοπέλα. Οι δυο τους γίνονται και πάλι ζευγάρι, µε τον Αστέρη, ενθουσιασμένος για την επανασύνδεσή τους, να ετοιμάζεται να ζήσει μία νύχτα πάθους µε την Αργυρώ…