Σάρωσε τα μετάλλια στις ΗΠΑ ο Χανιώτης πρωταθλητής Παντελής Σαπουνάκης

Σάρωσε τα μετάλλια στις ΗΠΑ ο Χανιώτης πρωταθλητής Παντελής Σαπουνάκης

Σάρωσε τα μετάλλια στις ΗΠΑ ο Χανιώτης πρωταθλητής Παντελής Σαπουνάκης

Σάρωσε τα μετάλλια στις ΗΠΑ ο Χανιώτης πρωταθλητής Παντελής Σαπουνάκης
15 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Χανιώτης πρωταθλητής, έδωσε ένα βροντερό παρών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και κατάφερε να σηκώσει την Ελληνική σημαία στα ύψη κατορθώνοντας σπουδαίες διακρίσεις στο Powerlifting.

Στους κορυφαίους αγώνες του κόσμου Mr. Olympia Pro Powerlifting που πραγματοποιήθηκαν στο Las Vegas στις 13-14-/9 ο Χανιώτης πρωταθλητής απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στην κατηγορία των 125 κιλών, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι φίλοι του αθλητή

powered by Rubicon Project
Έλαβε μέρος και τις δυο μέρες των αγώνων και κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του από την πρώτη κιόλας μέρα κατακτώντας 3 χρυσά μετάλλια και 1 ασημένιο.

Την πρώτη μέρα λαμβάνοντας μέρος στο (Single ply Bench Press)-(Multi ply Bench Press)-(Raw Deadlift)-(Single ply Deadlift) κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια και 1 ασημένιο. Ταυτόχρονα με την επίδοση του αυτή σε συνδυασμό του συνόλου κιλών που κατάφερε να σηκώσει και το σωματικό του βάρος, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του γενικού τίτλου (WILKS) που αυτομάτως τον χρίζει κορυφαίο αθλητή και παγκόσμιο πρωταθλητή για ακόμα μια φορά στην κατηγορία των 125 κιλών.

Την δεύτερη μέρα λόγο ενός τραυματισμού στο πόδι, στον (ραπτικό μυ) που είχε κόψει την περίοδο της προετοιμασίας του στα Χανιά, και επανήλθε στους αγώνες καθώς αποδείχτηκε ότι δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως…. δυο νέους μικροτραυματισμούς που είχε στο χέρι και στους ραχιαίους από την υπερπροσπάθεια της πρώτης μέρας , δεν ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του στο Powerlifting. Θα μπορούσε να συνεχίσει την προσπάθεια του ρισκάροντας για έναν νέο και σοβαρότερο τραυματισμό, αλλά σκεπτόμενος το μέλλον του στο αθλητισμό επέλεξε να σταματήσει. Κρατώντας λοιπόν τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή του γενικού συνόλου (WILKS) Best lifter ανέβηκε για ακόμα μια φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα κρεμασμένο στο στήθος του.

zarpanews.gr