Σαμπάνια με έκστασι προκαλεί το θάνατο θαμώνα εστιατορίου

Σαμπάνια με έκστασι προκαλεί το θάνατο θαμώνα εστιατορίου

Άνδρας 52 ετών πέθανε αφού ήπιε σαμπάνια που είχε προστεθεί έκστασι, σε εστιατόριο.

Πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες,  από 33 έως 52 ετών αισθάνθηκαν αδιαθεσία αφού ήπιαν από το ίδιο μπουκάλι, στο εστιατόριο της πόλης Βάιντεν, στη Βαυαρία, το βράδυ του Σαββάτου. Όλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα ο 52χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. Η κατάσταση των υπολοίπων επτά ανθρώπων που νοσηλεύονται δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η τοξικολογική εξέταση αποκάλυψε ότι η σαμπάνια περιείχε υψηλή ποσότητα έκστασι.  Διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών και παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Πρώτος στόχος της έρευνας είναι να καθοριστεί πώς, και από πού προήλθε το μπουκάλι και ποιος γνώριζε ότι περιείχε έκστασι.

Τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός ανέφερε ότι αφού ήπιαν τη σαμπάνια ορισμένοι πελάτες αισθάνθηκαν φρικτούς πόνους, μέχρι που έπεσαν ουρλιάζοντας στο πάτωμα του εστιατορίου.

Η εφημερίδα Bild γράφει ότι η σαμπάνια προερχόταν από ένα μπουκάλι τριών λίτρων, το οποίο ανοίχθηκε για το τραπέζι των θυμάτων. Κάποιοι πελάτες είπαν αμέσως ότι είχε μια «χημική» και «παράξενη» γεύση.

Ο δήμαρχος του Βάιντεν,  δήλωσε σοκαρισμένος από την τραγωδία και έκανε λόγο για μια «πολύ θλιβερή ημέρα» για την πόλη του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP – φωτο Police in the town of Weiden in Bavaria / AP