Ρούλα Πισπιρίγκου: Εντολή για εκταφή της σπιτονοικοκυράς της – Μυστήριο με τη φωτογραφία στον τάφο της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εντολή για εκταφή της σπιτονοικοκυράς της – Μυστήριο με τη φωτογραφία στον τάφο της

Παράλληλα με την υπόθεση θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα, εκτυλίσσεται και ένα θρίλερ με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας που, όχι μόνο πέθανε ξαφνικά και μυστηριωδώς αλλά ακόμα και η ταφή της αποτελεί θέμα προβληματισμού και συζητήσεων.

aeweb

Κάποιοι είπαν ότι το ζευγάρι -που είχε τον έλεγχο των χρημάτων της γυναίκας- αποφάσισε να την αποτεφρώσει. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει τάφος με το όνομά της γυναίκας αλλά πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι πάνω στο μνήμα με το όνομά της, βρίσκεται η φωτογραφία ενός… άνδρα!

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, η ανδρική φωτογραφία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τον τάφο.

Τώρα, σύμφωνα με το flamis.gr δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Πατρών για εκταφή της σορού της 69χρονης σπιτονοικοκυράς από το Α’ Νεκροταφείο Πατρών. Η εντολή δόθηκε νωρίτερα σήμερα (4/4/22) και θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του Δήμου Πατρέων, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του Μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος θα δώσει εντολή στον αρμόδιο ιερέα για να γίνει η εκταφή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. και πιθανόν και ιατροδικαστή.

Τα σενάρια για καύση

Σύμφωνα με τον εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Δήμος Πατρέων πιστοποιεί ότι από την στιγμή που στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο υπάρχει σταυρός με όνομα, έγινε εκεί ταφή της σπιτονοικοκυράς. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κλήθηκε γραφείο τελετών και έγινε η ταφή της γυναίκας το 2020.
Άρα τα σενάρια για καύση της σορού φαίνεται ότι δεν ισχύουν

Η φωτογραφία στον τάφο

Μυστήριο εξακολουθεί να αποτελεί το ζήτημα της ανδρικής φωτογραφίας που υπήρχε πάνω στον τάφο της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού. Ένας τάφος που αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι απεριποίητος αν και η γυναίκα, όσο ήταν εν ζωή, είχε οικονομική επιφάνεια. 

Πάνω στον τάφο, είναι ένας ξύλινος -και όχι μαρμάρινος- σταυρός ενώ ο τάφος είναι χορταριασμένος και μοιάζει εγκαταλελειμμένος.

Όσο τώρα, για την φωτογραφία του άνδρα, που μέχρι πρόσφατα υπήρχε στη βάση του σταυρού, όπως βλέπετε στις τωρινές εικόνες η φωτογραφία σήμερα έχει… εξαφανιστεί.

Άγνωστο παραμένει ποιος ήταν ο άνδρας στη φωτογραφία, ποιος την εξαφάνισε, γιατί την πήρε και… πού την πήγε.

Τι είπε ο Μάνος Δασκαλάκης

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών εξήγησε, μεταξύ άλλων, πως την γυναίκα δεν την πρόσεχε η Ρούλα, παρά μόνο στις αρχές. Τόνισε, μάλιστα, ότι την πήγαν στο νοσοκομείο την πρώτη φορά, καθώς «ένα βράδυ ξαφνικά κόντευε να κάνει σηψαιμία. Ήταν να της κόψουν το πόδι αν θυμάμαι καλά», είπε χαρακτηριστικά ο Μάνος Δασκαλάκης.

Εξήγησε, μάλιστα, πως δεν θα υπήρχε όφελος από τον θάνατο της γυναίκας, καθώς έπαιρνε απλώς μια σύνταξη, δεν είχε χρήματα, ενώ δεν τους είχε γράψει και το σπίτι στο οποίο διέμεναν οικογενειακά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», υπάλληλος του γραφείου τελετών που ανέλαβε την κηδεία της γυναίκας, είπε: «Ο τάφος είναι στο Α’ νεκροταφείο της Πάτρας. Εάν έχει ταφεί η γυναίκα αποδεικνύεται από τις ληξιαρχικές πράξεις. Ο τάφος έχει πληρωθεί για τρία χρόνια από τον Μάνο Δασκαλάκη και έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι μετά την τριετία θα παραλάβει τα οστά της θανούσης».

«Ο τάφος επάνω έχει μια φωτογραφία ενός άνδρα. Αν είναι δυνατόν να έχουν βάλει σε έναν τάφο δημοτικού νεκροταφείου το όνομα ενός ανθρώπου και να είναι κάποιος άλλος μέσα. Όταν εδώ οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι έχει γίνει ταφή, πώς είναι δυνατόν να μιλάνε κάποιοι για αποτέφρωση;», ανέφερε.