Rhea Chadzi

Rhea Chadzi

Rhea Chadzi

Rhea Chadzi
Η Rhea Chadzi είναι μια ελληνίδα που μεγάλωσε και έζησε στην Καλιφόρνια της Αμερικής. Τα τελευταία χρόνια ήρθε στην Ελλάδα για να μας διδάξει την τέχνη του Hip Hop. Πέρυσι ήταν χοροδιδάσκαλος στο τηλεοπτικό show “so you think you can dance”… Μάθετε περισσότερα.

 

mt_ignore:Rhea ChadzisΚαλησπέρα Rhea! Ξεκινώντας την συνέντευξη θα ήθελα να μας εξηγήσεις την διαφορά του Hip hop από το Rnb.
To Hip Hop είναι αυτό που ακούμε στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, δηλαδή αυτό που λέμε στην Ελλάδα ότι είναι RnB στην πραγματικότητα είναι Hip Hop. Το RnB σημαίνει Rhythm and Blues είναι αργό και ιδανικό να ανάβεις κεριά και να πίνεις κρασί με το σύντροφο σου.

Πότε πρώτο ασχολήθηκες με τον χορό και με τι είδος χορού ασχολήθηκες;
Ξεκίνησα να χορεύω από τα έξι μου χρόνια και ξεκίνησα να μαθαίνω Hip Hop, κλακέτες, μπαλέτο και σύγχρονο χορό. Στο λύκειο ασχολήθηκα αποκλειστικά με το Hip Hop.

Έχεις σπουδάσει πάνω στον χορό του Hip Hop;
Το Hip hop είναι χορός από την Αμερική και δεν υπάρχει κάποιο δίπλωμα στα πανεπιστήμια, όμως έχω σπουδάσει σύγχρονο χορό και έχω πάρει το ανάλογο πτυχίο. Έχεις δύο επιλογές ή θα σπουδάσεις μπαλέτο ή σύγχρονο χορό και εγώ διάλεξα το δεύτερο.

Ξέρουμε ότι είσαι από την Καλιφόρνια, πότε ήρθες στην Ελλάδα και γιατί;
Ήρθα πριν 4.5 χρόνια. Στην αρχή με κάλεσε η θεία μου για διακοπές με σκοπό αν μου αρέσει η Ελλάδα να μείνω για να σπουδάσω και τελικά έμεινα.

Έχεις κάνεις και χοροδιδάσκαλος στο “So You Thing You Can Dance”. Αυτή η συνεργασία πώς πρόεκυψε;
Είχα ακούσει για το “So You Thing You Can Dance” και τηλεφώνησα στο Mega για να λάβω μέρος και μου είπαν ότι ψάχνουν για δασκάλους και δασκάλες. Πέρασα από οντισιόν και ξεκίνησα από την Κύπρο όπου έκανα χορογραφία για την οντισιόν.

Η εμπειρία αυτή πώς ήταν;
Ήταν καταπληκτική! Είναι ενδιαφέρον να δουλεύεις στην τηλεόραση και ειδικά σε ένα show σαν αυτό που δεν είχε ξαναγίνει στην Ελλάδα.

Απ’ότι ξέρουμε έχεις φορτωμένο πρόγραμμα, σπουδές και χορό. Πώς καταφέρνεις να τα συνδυάσεις όλα αυτά;
Είναι δύσκολο όντως. Δουλεύω 7 μέρες την εβδομάδα, ξυπνάω κάθε μέρα το αργότερο στις 9:00 και τελειώνω το νωρίτερο στις10:00 το βράδυ. Πετάω κάθε σαββατοκύριακο για διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως τώρα εδώ στα Χανιά, αλλά πιστεύω ότι οποιοσδήποτε που ξεκινάει μια δουλειά την οποία έχει σπουδάσει πρέπει να της αφιερωθεί στην αρχή για να είναι καλύτερα στο μέλλον!

Όταν πηγαίνεις σε κάποιο club που έχει την μουσική που χορεύεις θα την χορέψεις; Και αν ναι, θα χορέψεις όπως χορεύεις στην σχολή;
Φυσικά και χορεύω από την στιγμή όμως που φοράω τακούνια και δεν φοράω αθλητικά γίνομαι πιο γυναίκα, δηλαδή δεν μπορώ να κινηθώ σωστά και δεν χορεύω όπως χορεύω σε σχολή.

Το hip hop χρειάζεται ταλέντο ή κάτι άλλο για να χορευτεί;
Χρειάζεται ένα πράγμα: Πρέπει να θέλεις να το χορέψεις. Η δασκάλα μου είπε όταν ήμουν μικρή “You can talk, you can think. You can walk, so you can dance” (Μπορείς να μιλάς, άρα μπορείς να σκέφτεσαι. Μπορείς να περπατάς, άρα μπορείς να χορεύεις). Αν όμως έχεις ταλέντο χωρίς να δουλέψεις δεν πρόκειται να πάς μπροστά.

Στον μέλλον θα ασχοληθείς αποκλειστικά με αυτό ή θα κάνεις κάτι άλλο;
Δεν ξέρω είμαι σε φάση στην ζωή μου που τώρα περιμένω τι θα μου φέρει η ζωή!

Πιστεύεις τώρα ότι το hip hop στη Ελλάδα έχει γίνει μόδα;
Παρά πολύ

Το hip hop στο εξωτερικό με το hip hop στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι το ίδιο ή διαφέρει στον τρόπο που χορεύεται;
Δυστυχώς όχι δεν χορεύεται το ίδιο. Στην Αμερική δεν είναι μόδα, είναι κουλτούρα και το μαθαίνεις από μικρός ενώ στην Ευρώπη είναι μόδα και το μαθαίνεις μόλις μεγαλώσεις. Εγώ χορεύω 20 περίπου χρόνια και ξέρω πώς να χειριστώ το σώμα μου.

Πόσες φορές έχεις έρθει στα Χανιά;
5-6 φορές

Έχεις προλάβει καθόλου να δεις τα Χανιά;
Τίποτα… Τίποτα… Τίποτα…

Χάνεις πραγματικά!
Το ξέρω και είναι τόσο ωραία πόλη και θέλω να την δω!

Ευχαριστώ πολύ για την ωραία συζήτηση και σε περιμένουμε πάλι στα Χανιά!
Κι εγώ ευχαριστώ πολύ!

mt_gallery:Rhea Chatzis