Η Ελένη Ράντου και η Μαρία Σολωμού θέλουν τα λεφτά τους!

Η Ελένη Ράντου και η Μαρία Σολωμού θέλουν τα λεφτά τους!

Είναι οι πρώτες δύο ”επώνυμες” κυρίες, που δήλωσαν ανοιχτά σε συνεντεύξεις τους ότι κινδυνέουν να μην πληρωθούν ποτέ τις φετινές τηλεοπτικές τους δουλειές. Η Ελένη Ράντουκαι η Μαρία Σολωμού έχουν ήδη κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας παραγωγήςCinegram

”Μας χρωστάει λεφτά η εταιρεία παραγωγής η οποία δεν ξέρουμε αν θα κλείσει ή θα βρει τρόπο να εξοφλήσει όσα χρωστάει. Δεν χρωστάει μόνο σε εμένα, χρωστάει και στην Ονειροπαγίδα, σε άλλα σήριαλ, σε διαφημιστικά…είναι μεγάλο το χρέος που έχει…” δηλώνει στο TLIFE η Μαρία Σολωμού, που φέτος πρωταγωνίστησε στην Ονειροπαγίδα, ένα από τα ελάχιστα σίριαλ του Ant1 που πήγαν καλά στα νούμερα.

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Cinegram, που βρίσκεται ουσιαστικά ένα βήμα πριν από την πτώχευση και έχει κηρύξει παύση πληρωμών, έχουν οδηγήσει στην απελπισία όχι μόνο μερικά από τα πρωτοκλασάτα ονόματα της τηλεόρασης, που συνεργάστηκαν σε παραγωγές της, αλλά και πάρα πολλούς ”ανώνυμους” επαγγελματίες (λιγότερο γνωστούς ηθοποιούς, εικονολήπτες, ηχολήπτες κ.α.) που κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους.

Το θέμα γνωστό στον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο εδώ και μήνες, αλλά μέχρι πρότινος κανείς δεν το είχε βγάλει στην επιφάνεια.

Πρώτη η Ελένη Ράντου, που συνεργάστηκε με τη Cinegram στην ”Εργαζόμενη Γυναίκα”, αναφέρθηκε ευθέως στο γεγονός σε πρόσφατη συνέντευξή της. “Δεν χρωστάει μόνο σε εμένα. Η εταιρεία παραγωγής πληρώθηκε κανονικά από το κανάλι κι από τους διαφημιστές και οι μόνοι που δεν πληρώνονται είναι αυτοί που δουλεύουν… Ένα χρόνο απλήρωτοι” είπε η Ελένη Ράντου, που είναι αποφασισμένη να κυνηγήσει το θέμα δικαστικά.

””Η λογική μου είναι ότι τα έχω ξεγράψει τα λεφτά κι αν γίνει κάποιο θαύμα και η εταιρεία δεν κλείσει ή δεν βαρέσει διάλυση εκεί μπορείς να τα διεκδικήσεις” εξηγεί η Μαρία Σολωμού, που αποφάσισε επίσης να λύσει τη σιωπή της.

Και επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά από το ρεπορτάζ ότι υπάρχει πολύς κόσμος – νέοι άνθρωποι χωρίς οικονομική επιφάνεια όπως ίσως οι δύο προαναφερθείσες κυρίες – που κυριολεκτικά έχει μείνει ταπί και ψύχραιμος, είναι τουλάχιστον προκλητικό και ανεπίτρεπτο μία ετιαρεία παραγωγής να αγνοεί επιδεικτικά τα δικαιώματα των εργαζομένων της και να ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο αρνούμενη να πληρώσει τα δεδουλευμένα τους!

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ