Πυροσβέστες «τρέχουν» για τουρίστες σε Χανιά και Λασίθι (φωτο)

Πυροσβέστες «τρέχουν» για τουρίστες σε Χανιά και Λασίθι (φωτο)

Πυροσβέστες «τρέχουν» για τουρίστες σε Χανιά και Λασίθι (φωτο)

Τραυματισμοί και εξάντληση περιπατητών απασχολούν τους διασώστες – Απίστευτη συμπεριφορά τουρίστριας στον Μπάλο

Σε δύο ακόμη περιπτώσεις επισκεπτών που κάλεσαν σε βοήθεια, χρειάστηκε να επέμβουν οι πυροσβέστες της Κρήτης.

Η μια περίπτωση αφορούσε σε μια γυναίκα η οποία τραυματίστηκε ελαφρά ενώ έκανε πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη στο Λασίθι. Εννέα πυροσβέστες μπήκαν στο φαράγγι και μετέφεραν την γυναίκα σε σημείο όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Επίσης το απόγευμα μια επισκέπτρια του Μπάλου κατά την ανάβαση από την παραλία στον χώρο στάθμευσης αισθάνθηκε εξάντληση και ήταν αδύνατον να συνεχίσει.

Έτσι και εκεί πήγαν πυροσβέστες οι οποίοι την μετέφεραν σε καλή κατάσταση στο ύψος του δρόμου όπου περίμενε ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κισάμου.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, η τουρίστρια αρνήθηκε πεισματικά να μπεί στο ασθενοφόρο και παρά τις παραινέσεις των διασωστών επέμενε να πάει στο Κέντρο Υγείας με τον σύζυγό της και το δικό τους αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να τους ακολουθεί προκειμένου να επέμβουν εαν χρειαστεί!

Να σημειωθεί πως και στα δύο αυτά σημεία, αν όχι καθημερινά, τουλάχιστον πολύ συχνά είναι τα περιστατικά με περιπατητές που είτε λόγω μικροτραυματισμών, είτε λόγω εξάντλησης καλούν τις αρχές σε βοήθεια με τους πυροσβέστες να… «τρέχουν».

(φωτο: sadentrepese.blogspot.com)