Πρωκτικό σεξ – εκσπερμάτωση στο έντερο – Τι μπορεί να πάθει

Πρωκτικό σεξ – εκσπερμάτωση στο έντερο – Τι μπορεί να πάθει

Πρωκτικό σεξ – εκσπερμάτωση στο έντερο – Τι μπορεί να πάθει

Πρωκτικό σεξ – Είναι επικίνδυνη η εκσπερμάτωση στο έντερο – είναι αλήθεια ότι χαλαρώνει η περιοχή του εντέρου και υπάρχουν προβλήματα με αιμορροίδες,

Αναγνώστριά μας ρωτά Γεια σας. Ο σύντροφός μου θέλει να δοκιμάσουμε πρωκτικό σεξ. Είναι αλήθεια ότι χαλαρώνει η περιοχή του εντέρου και υπάρχουν προβλήματα με αιμορροίδες, με την αφόσδευση και τον πόνο; Σας ευχαριστώ πολύ περιμένω μια απάντησή σας.

Απαντά ο ο Ζήσης Παπαθανασίου Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας, Σεξολόγος- Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Το πρωκτικό σεξ δεν προκαλεί σε γενικές γραμμές προβλήματα στην αφόδευση ούτε αιμορροΐδες. Οι πρώτες επαφές όμως είναι επώδυνες για τη γυναίκα. Προσοχή τέλος στη μετάδοση μικροβίων!

Διαβάστε επίσης:

Πρωκτικό σεξ – εκσπερμάτωση στο έντερο τι πρέπει να προσέχετε

Γιατί μερικά ζευγάρια προτιμούν το πρωκτικό σεξ;

Ο πρωκτός είναι μια ερωτογενής περιοχή με μεγάλη ευαισθησία στο σεξουαλικό ερεθισμό. Αν και ο πρωκτός δεν είναι κατασκευασμένος βιολογικά και ανατομικά για να υποδέχεται το πέος σε στάση, ο άντρας έχει την ίδια ερωτική αίσθηση όπως και στην κολπική επαφή. Στις γυναίκες που ο κόλπος είναι πολύ χαλαρός, η στενότητα του σφιγκτήρα του πρωκτού δίνει σε εκείνες και το σύντροφό τους μια άλλη διάσταση στο σεξ.

Απολαμβάνουν οι γυναίκες το πρωκτικό σεξ;

O πρωκτός τόσο στη γυναίκα όσο και στον άντρα είναι μια περιοχή του σώματος που μπορεί να απαντά σε ερεθίσματα προκαλώντας αίσθημα σεξουαλικής ηδονής. Με αυτή την έννοια είναι φυσικό να ισχύει το γεγονός ότι πολλές γυναίκες απολαμβάνουν το πρωκτικό σεξ. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και στους ομοφυλόφιλους άντρες. Παρ’ όλα αυτά αρκετές γυναίκες φαίνεται ότι απλά ικανοποιούν την επιθυμία του συντρόφου τους.

Η πρωκτική επαφή προκαλεί πόνο στη γυναίκα;

Οι πρώτες πρωκτικές επαφές δεν είναι καθόλου ευχάριστες για τη γυναίκα, δεδομένου όχι συνήθως συνοδεύονται από έντονο πόνο. Στη συνέχεια, το αίσθημα του πόνου αμβλύνεται και εξαφανίζεται προοδευτικά.

Μπορεί η γυναίκα να φτάσει σε οργασμό με πρωκτική επαφή;

Μερικές γυναίκες υποστηρίζουν ότι φτάνουν σε οργασμό με πρωκτική επαφή. Αυτό όμως προϋποθέτει μακροχρόνια εμπειρία τέτοιων επαφών και εν μέρει μεταφορά του αντανακλαστικού από τον κόλπο στον πρωκτικό δακτύλιο. Αλλες πάλι ολοκληρώνουν στη συνέχεια ή ταυτόχρονα με ερωτικά παιχνίδια, στα οποία συμμετέχει και η κλειτορίδα.

Πρωκτικό σεξ - εκσπερμάτωση στο έντερο - Τι μπορεί να πάθει

Η εκσπερμάτωση στο έντερο κατά την πρωκτική επαφή στο έντερο της γυναίκας μπορεί να της δημιουργήσει προβλήματα υγείας;

H εκσπερμάτωση στο έντερο μπορεί να μεταδώσει μικρόβια που υπάρχουν στο σπέρμα του άντρα. Αλώστε και μικρές ρωγμές στο τοίχωμα του δακτυλίου αποτελούν άριστη θύρα εισόδου μικροβίων στην κυκλοφορία του αίματος. Είναι γνωστό ότι με αυτό τον τρόπο γίνεται σε πολλές περιπτώσεις η μετάδοση του ιού του AIDS.

Πότε μια γυναίκα πρέπει να αποφεύγει την πρωκτική επαφή;

Πολλές γυναίκες ξεκινούν τις πρωκτικές επαφές, παρ’ όλο που ξέρουν ότι θα πονέσουν, από περιέργεια, για να ικανοποιήσουν την επιθυμία του συντρόφου τους, ή για την απόκτηση καινούργιας εμπειρίας γύρω από το σεξ. Η κάθε γυναίκα όμως δικαιούται να έχει αντιρρήσεις και η αντίρρηση αυτή θα πρέπει να γίνεται σεβαστή, κυρίως όταν δεν το επιθυμεί. Σημαντικοί επίσης λόγοι αποφυγής της πρωκτικής επαφής είναι ο πόνος, η παρουσία ραγάδων, αιμορροΐδων, κάποιου βαθμού πρόπτωσης του εντέρου ή το ιδιαίτερο μέγεθος του πέους του συντρόφου.

Απόσπασμα από το σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102

Ε-mail: [email protected]

Διαβάσετε περισσότερα love & sex