Πρόβλεψη ιδιοκτήτριας εστιατορίου: «Σε λίγο καιρό δεν θα τρώτε πατάτες τηγανητές» (video)

Πρόβλεψη ιδιοκτήτριας εστιατορίου: «Σε λίγο καιρό δεν θα τρώτε πατάτες τηγανητές» (video)

Η τιμή του ηλιέλαιου έχει πάει στα ύψη και πλέον όλα δείχνουν πως πάμε προς κατάργηση των τηγανητών στην εστίαση.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης εδώ και δύο χρόνια ζούνε έναν εφιάλτη… Αρχικά ήταν το lockdown που τους ανάγκασε να κλείσουν τα καταστήματά τους. Ακολούθησαν τα περιοριστικά μέτρα, που μείωσαν τον αριθμό πελατών που μπορούν να φιλοξενήσουν, ήρθε η ακρίβεια στην ενέργεια με τους λογαριασμούς του ρεύματος να έχουν διπλασιαστεί τουλάχιστον, ενώ το τελευταίο χτύπημα είναι η αύξηση του ηλιέλαιου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει ένα τρομακτικό ράλι στην τιμή του, κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς επηρεάζει αρνητικά τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώσει ο πελάτης για τα τηγανητά. Και συνήθως στο μενού, αυτά είναι αρκετά…

Για αυτό και ήδη κάποια καταστήματα, όπως έχει ειπωθεί τις προηγούμενες ημέρες, σκέφτονται να τα αφαιρέσουν τα τηγανητά από το μενού και ειδικά τις τηγανητές πατάτες. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα που είπε μία γυναίκα που είναι ιδιοκτήτρια εστιατορίου στις Σέρρες, η οποία προέβλεψε πως «σε λίγο καιρό δεν θα τρώτε πατάτες τηγανητές.

Και πως να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που η τιμή του 5λιτρου ηλιέλαιου από 6-7 ευρώ πήγε στα 16-17 και του 10λιτρου από τα 15-16 ευρώ να έχει πηδήξει στα 30.

gazzetta.gr