Πρώτος θάνατος Έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Κρήτη

Πρώτος θάνατος Έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Κρήτη

Πρώτος θάνατος Έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Κρήτη
explore Chania

Ο Ανδρέας Κουτσουδάκης είναι ο πρώτος ομογενής νεκρός του κορονοϊού στο Στάτεν Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, όπως ανέφερε συντετριμμένος στον “Εθνικό Κήρυκα” ο ιερατικός προϊστάμενος της Αγ.Τριάδος/Αγ.Νικολάου, π.Νικόλαος Πετροπουλάκος.

Ο 59χρονος Ανδρέας, με καταγωγή από την Κρήτη, τις τελευταίες μέρες ήταν διασωληνωμένος λόγω κορονοϊού στο νοσοκομείο του Στάτεν Αϊλαντ, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή το πρωί.

“Ο Ανδρέας ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος με μία θαυμάσια οικογένεια. Ήταν μέλος της ενορίας μας και τον γνωρίζω από τότε που διορίστηκα εδώ πριν από 24 χρόνια.

Η αγαπημένη του σύζυγος, Βαρβάρα, έχει και αυτή προσβληθεί από τον ιό, κάνοντας την ιστορία ακόμα πιο δραματική.

Δυστυχώς με τους κανόνες υγιεινής που έχει επιβάλει το υπουργείο υγείας ούτε η οικογένεια του, ούτε και εγώ δεν μπορούμε να επισκεφθούμε το νοσοκομείο, δεν ξέρουμε καν πότε και πως θα γίνει η κηδεία. Προσεύχομαι στο θεό ο Ανδρέας να είναι το πρώτο και το τελευταίο θύμα του ιού στην ενορία μας και στον κόσμο ολόκληρο”.

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν και άλλα κρούσματα, ο π. Νικόλαος απάντησε ότι δυστυχώς πολλοί ενορίτες είναι άρρωστοι, ευτυχώς όχι σε σοβαρή προς το παρόν κατάσταση.koutsoudakis2

Και πρόσθεσε, “Την επόμενη Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος θα επισκεφθεί τον ιερό μας ναό και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία.

Αν και χωρίς πιστούς θα προσευχηθούμε μαζί για την σωτηρία του κόσμου.
Η εκκλησία μας τις δύσκολες στιγμές που ζούμε πρέπει να είναι ανοιχτή στέλνοντας μήνυμα ελπίδας στους πιστούς”.

ekirikas.coim