Πρώτος νεκρός στην Κρήτη από τον κορωνοϊό

Πρώτος νεκρός στην Κρήτη από τον κορωνοϊό

Πρώτος νεκρός στην Κρήτη από τον κορωνοϊό

Πρόκειται για τον Γερμανό καθηγητή που είχε διαγνωστεί με τον ιό στις 12 Μαρτίου. Εισήχθη στο νοσοκομείο μια εβδομάδα μετά και στις 21 Μαρτίου μπήκε στην εντατική. Αν και τις τελευταίες δύο μέρες παρουσίασε βελτίωση σήμερα κατέληξε.

Ο Γερμανός καθηγητής βρισκόταν στο Ηράκλειο όπου δίδασκε σε σεμινάριο μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Κρήτης με αποτέλεσμα πριν από λίγες ημέρες να εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού και να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, o άτυχος άνδρας ηλικίας 42 ετών, δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα.

Ο Γερμανός καθηγητής, είναι το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Κρήτη και το 22ο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται πως λίγες μόλις ώρες πριν, ένα ακόμη ηλικιωμένο άτομο, είχε φύγει από την ζωή, σε νοσοκομείο της Ξάνθης.

Πώς βρέθηκε στην Κρήτη
O Γερμανός επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού, σύμφωνα με ηρακλειώτικα μέσα ενημέρωσης. Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού. Ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου.