Πρωτοφανής επιπλοκή λόγω κορωνοϊού – 62χρονος είχε στύση για 4 ώρες

Πρωτοφανής επιπλοκή λόγω κορωνοϊού – 62χρονος είχε στύση για 4 ώρες

Πρωτοφανής επιπλοκή λόγω κορωνοϊού – 62χρονος είχε στύση για 4 ώρες

Ο 62χρονος άνδρας βρισκόταν στην εντατική μονάδα λόγω κορωνοϊού όταν υπέστη πριαπισμό.

Μπροστά σε μια ασυνήθιστη ή μάλλον για την ακρίβεια, πρωτοφανή επιπλοκή λόγω κορωνοϊού βρέθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου Le Chesnay στην Γαλλία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ScienceDirect…

Πρόκειται για μία περίπτωση πριαπισμού που εμφανίστηκε σε ασθενή με COVID-19 και είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει στύση για 4 ώρες ενώ βρισκόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την σχετική μελέτη λοιπόν, ο 62χρονος Γάλλος ο οποίος είχε ιστορικό χειρουργικής επέμβασης στην αριστερή βουβωνική κοιλότητα και σκωληκοειδεκτομή, παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο με άνοιαπυρετόξηρό βήχα και διάρροια, ενώ δύο μέρες μετά έκαναν την εμφάνισή τους μεγάλα προβλήματα στην αναπνοή με αποτέλεσμα να μπει στην εντατική.

Ο πριαπισμός

Την ώρα λοιπόν που βρισκόταν εκεί, έχοντας την υποστήριξη του αναπνευστήρα, απέκτησε στύση, που στην περίπτωση του πριαπισμού είναι αρκετά επώδυνη.

Οι γιατροί του έβαλαν πάγο στο σημείο όμως μετά από τέσσερις ώρες δεν είδαν κανένα αποτέλεσμα και αποφάσισαν να του αφαιρέσουν το αίμα με βελόνα. Όταν το έκαναν αυτό όμως ανακάλυψαν θρόμβους που υποδηλώνουν πριαπισμό χαμηλής ροής. Κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά από ανάλυση που έγινε στο αίμα…

Στο διάστημα των 14 ημερών που μεσολάβησαν μέχρι να πάρει εξιτήριο, έχοντας ξεπεράσει τον κορωνοϊό, δεν παρουσίασε άλλη επιπλοκή.

«Χρειάζονται και άλλες έρευνες»

Σύμφωνα με τους γιατρούς οι θρόμβοι είναι κοινό χαρακτηριστικό σε όσους νοσούν με κορωνοϊό, αλλά αυτή ήταν η πρώτη περίπτωση πριαπισμού που προκαλείται από θρόμβους.

«Η κλινική εικόνα του ασθενούς δείχνει ότι ο πριαπισμός σχετίζεται με τον SARS-CoV-2» έγραψαν οι γιατροί. Περισσότερες έρευνες όμως κρίνονται αναγκαίες: «Παρά το γεγονός ότι έχουμε αρκετά στοιχεία για να συνδέσουμε την COVID-19 με τον πριαπισμό , χρειάζονται και άλλες περιπτώσεις που θα κάνουν ισχυρότερο το επιχείρημά μας».