Πρόστιμο €300 σε αστυνομικό χωρίς μάσκα αφού έκοψε πρόστιμο για τον ίδιο λόγο σε πολίτη (video)

Πρόστιμο €300 σε αστυνομικό χωρίς μάσκα αφού έκοψε πρόστιμο για τον ίδιο λόγο σε πολίτη (video)

Ένα τραγελαφικό περιστατικό με πρωταγωνιστή αστυνομικό της ΕΛΑΣ ο οποίος βεβαίωσε πρόστιμο σε πολίτη επειδή δεν φορούσε μάσκα χωρίς, όμως, και ο ίδιος να φοράει μάσκα. Η βεβαίωση του προστίμου έγινε, μάλιστα, on camera με αποτέλεσμα να εντοπιστεί ο αστυνομικός.

Αποτέλεσμα ήταν ο αστυνομικός να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, αλλά και Ένορκη Διοικητική Εξέταση με την απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας GRTimes να λαμβάνεται απευθείας από τον ίδιο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.

Τι προηγήθηκε

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής ήταν η κάμερα της ΕΡΤ «συνέλαβε» τον αστυνομικό της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη να κόβει πρόστιμο σε πολίτη επειδή δεν φορούσε μάσκα, ενώ και ο ίδιος δεν φορούσε τη δική του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο αστυνομικός της ομάδας «Πάνθηρας» και ο πολίτης είχαν μαζί τους μάσκα, ωστόσο κανένας από τους δύο δεν την φορούσε. Ειδικά ο αστυνομικός δεν την φορούσε σωστά καθώς η μάσκα του δεν κάλυπτε ούτε το στόμα, ούτε τη μύτη, ενώ ο πολίτης δεν τη φορούσε καθόλου.

Το αποτέλεσμα ήταν ο αστυνομικός χωρίς μάσκα να επιβεβαιώσει πρόστιμο στον πολίτη -χωρίς μάσκα-, λέγοντας πως «με όλο το σεβασμό πρέπει να τηρούμε τους νόμους» αλλά τελικά όπως προκύπτει πρόστιμο θα κληθεί να πληρώσει και ο ίδιος.

newsbomb