Προσοχή ρίχνουν φόλες σε σκυλιά στα Νεροκούρου (φωτο)

Προσοχή ρίχνουν φόλες σε σκυλιά στα Νεροκούρου (φωτο)

Σκορπίζουν ισχυρά δηλητήρια που προκαλούν φρικτούς πόνους στα ζώα μέχρι να ξεψυχήσουν

Την προσοχή των πολιτών, εφιστά ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι ρίχνουν εκτεταμένα φόλες σε σκυλιά στην περιοχή Νεροκούρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

“Σήμερα το μεσημέρι,μέλος του συλλόγου μας εντόπισε διερχόμενο την οδό Αγίου Ελευθερίου,κοντά στη συμβολή με την οδό Ικάρου στην περιοχή Νεροκούρου,δύο ενήλικα σκυλιά και δύο κουτάβια.

Τα τάισε και τα φωτογράφησε προκειμένου να τα αναρτήσουμε για φιλοξενίες/υιοθεσίες και να κανονίσουμε τη στείρωση των ενήλικων.
Το απόγευμα,περί τις πεντέμισι,ξαναπέρασε από το σημείο για να τους αφήσει νερό και αντίκρυσε τα ζώα-ζωντανά μεν-σε κακή κατάσταση με εμφανή συμπτώματα πρόσφατης δηλητηρίασης,ενώ είδε δίπλα τους και μια νάυλον σακούλα με φαγητό.

Έβαλε τα ζώα στο αυτοκίνητό της,προσπάθησε να βρει βοήθεια από περίοικους χωρίς ανταπόκριση και επικοινώνησε με την κτηνίατρο εφημερίας κα Καψανάκη για να τα μεταφέρει στο κτηνιατρείο.

Παρόλο που η κτηνίατρος έφτασε σε λιγότερο από 10 λεπτά στο κτηνιατρείο,τα ζώα εξέπνευσαν μέσα στο αυτοκίνητο του μέλους μας,εκτός από το ένα κουταβάκι,που δεν πρόλαβε να φάει από το δηλητηριασμένο φαγητό.
Το δηλητήριο ήταν τόσο ισχυρό που πέθαναν σε λίγα λεπτά με φρικτούς πόνους.

Μεταφέραμε τα νεκρά ζώα στο ΑΤ Χανίων,ώστε αύριο το πρωί να διακομιστούν στην κτηνιατρική υπηρεσία για τοξικολογικές εξετάσεις και καταθέσαμε καταγγελία κατά αγνώστων.

Ταυτόχρονα πήγαμε στο σημείο με ένα περιπολικό για να υποδείξουμε την τοποθεσία ώστε να γίνει αυτοψία και να διεξαχθεί αστυνομική έρευνα.

Το φαινόμενο με τις δηλητηριάσεις,έχει πάρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις τον τελευταίο μήνα,καθώς καθημερινά δολοφονούνται με φρικτό τρόπο,δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα,αλλά ποτέ κανένας δε γνωρίζει τίποτα.

Ο Δήμος Χανίων δεν έχει λάβει καμμία θέση απέναντι στο ειδεχθές αυτό φαινόμενο,οι πολίτες τηρούν το νόμο της ομερτά,οι «φολαδόροι» εργάζονται ακατάπαυστα, αλλά όλοι προετοιμαζόμαστε για το Άγιο Πάσχα και την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Το σκυλάκι που επέζησε

Ευχαριστούμε τον αξιωματικό υπηρεσίας κο Πιπλιάνο για την ευσυνειδησία που αντιμετώπισε το περιστατικό,την κτηνίατρο κα Καψανάκη για την άμεση ανταπόκριση και την Αναστασία Φραγκιά που ανέλαβε τη φιλοξενία του μοναδικού κουταβιού που επέζησε”.

flashnews.gr