Προσοχή! Αριστοτεχνική εξαπάτηση μέσω messenger στα Χανιά, για απόσπαση χρημάτων!

Προσοχή! Αριστοτεχνική εξαπάτηση μέσω messenger στα Χανιά, για απόσπαση χρημάτων!
aeweb

Επιτήδειοι με απόλυτα πιστευτό τρόπο προσπαθούν να πάρουν χρήματα μέσω τραπεζιτικής υπηρεσίας σε ΑΤΜ

Σήμερα το μεσημέρι Χανιώτης έλαβε στο messenger του κινητού του τηλεφώνου ένα μήνυμα από φίλο του ο οποίος του έλεγε πως έχασε το πορτοφόλι του και τον ρωτούσε αν έχει λογαριασμό σε συγκεκριμένη τράπεζα.

Στο πρώτο μέρος του μηνύματος όλα φαινόντουσαν πως πράγματι το μήνυμα ήταν από τον φίλο του.

“Καλημέρα…τι κάνεις; Εγώ στο τρέξιμο. Έχασα το πορτοφόλι μου και τρέχω για τις ακυρώσεις. Να σε ρωτήσω κάτι..Έχεις μήπως λογιαρασμό στην τράπεζα Πειραιώς; Θέλω μια μεγάλη χάρη μέχρι αύριο (έχασα και την κάρτα τραπέζης)”.

Όμως στο δεύτερο μέρος και αφού πήρε την απάντηση πως έχει λογαριασμό στην συγκεκριμένη τράπεζα, ο «φίλος» τον ενημέρωνε για την λειτουργία μια υπηρεσίας που εξυπηρετεί τους συναλλασσόμενους για να μπορούν να παίρνουν χρήματα από ATM χωρίς κάποια κάρτα αλλά με την χρήση ενός κωδικού.
Έτσι του ζήτησε να του βάλει με αυτή την υπηρεσία 600 ευρώ και «να σου βάλω αύριο 650 ευρώ».

Και ενώ ο ανυποψίαστος Χανιώτης ήταν έτοιμος να βάλει τα χρήματα και να του στείλει τον κωδικό, τον παραξένεψε το ότι ο «φίλος» του είπε πως θα επέστρεφε τα δανεικά με τόκο 50 ευρώ και έτσι επικοινώνησε μαζί του για να μάθει έκπληκτος πως το μήνυμα ήταν απάτη!!

Μεγάλη προσοχή λοιπόν εάν λάβετε τέτοιου είδους μηνύματα από δήθεν «φίλους» που ζητούν χρήματα και σύμφωνα με τους ειδικούς η τηλεφωνική επικοινωνία σε αυτές τις περιπτώσεις για επαλήθευση είναι απολύτως αναγκαία.
Δείτε το μήνυμα…
Προσοχή! Αριστοτεχνική εξαπάτηση μέσω messenger στα Χανιά, για απόσπαση χρημάτων!
flashnews.gr