Προσοχή: Αυτή είναι η νέα τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα που θέλει μεγάλη προσοχή

Προσοχή: Αυτή είναι η νέα τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα που θέλει μεγάλη προσοχή

Προσοχή: Αυτή είναι η νέα τηλεφωνική απάτη με ηχογραφημένο μήνυμα που θέλει μεγάλη προσοχή

Πρόκειται για μια νέα μέθοδο εξαπάτησης. Μια νέα τηλεφωνική απάτη που όπως επισημαίνουν οι ειδικοί θέλει τρομερή προσοχή από όλους. Οι δράστες επικοινωνούν με το άτομο που έχουν βάλει στο στόχαστρο και προσπαθούν να μάθουν τα πάντα χωρίς να ακουστεί η φωνή τους. Η… δουλειά γίνεται με ένα ηχογραφημένο μήνυμα.

Νέα τηλεφωνική απάτη από επιτήδειους που καλούν σε κινητά τηλέφωνα και ζητούν από τα υποψήφια θύματα μέσω ηχογραφημένου μηνύματος στα αγγλικά, να δώσουν τα στοιχεία τους, καταγγέλθηκε στη Ρόδο. Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ρόδου Γ. Ηρακλείδης, οι επιτήδειοι μέσω ηχογραφημένου μηνύματος ζητούν από τα θύματά τους να πατήσουν τον αριθμό 1 για να δώσουν τα στοιχεία τους ώστε να «αρθεί το ένταλμα σύλληψης εναντίον τους»!

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο κύριος Ηρακλείδης, ο οποίος εφιστά την προσοχή όλων: «Μόλις κάλεσε πελάτη μου το νούμερο 2104944742 με αγγλικό μήνυμα που έλεγε ότι: “η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει διαπιστώσει παραβίαση μίας κάρτας του και να πατήσει το 1 για να δώσει τα στοιχεία του για να αρθεί το ένταλμα σύλληψης εναντίον του”.

Εννοείται ότι είναι απάτη, και αμέσως κάλεσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο 2144027860 (πατάτε 2 για Νότιο Αιγαίο) και επιβεβαίωσαν ότι είναι απάτη και σημείωσαν το νούμερο. Παρακαλώ, μεγάλη προσοχή, δεν δίνουμε τα στοιχεία μας στο τηλέφωνο, αν δεν γνωρίζουμε ξεκάθαρα ποιος είναι, και ειδικά σε μαγνητοφωνημένα μηνύματα που μας καλούν.

Αν θέλετε να επιβεβαιώσετε κάποιο νούμερο, πείτε του, ότι δεν μπορείτε να μιλήσετε, ελέγξετε το στο Google και θα δείτε αν αντιστοιχεί σε αυτόν που λέει. Αν σας λέει για φορέα, Googlάρετε τον φορέα, και μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα του, καλέστε εσείς πίσω να επαληθεύσετε αν σας κάλεσαν. Σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε τα στοιχεία μας ελεύθερα παντού. Θέλει τρομερή προσοχή» καταλήγει στο dimokratiki.gr