Προσφορά ζωής απο τους ξενοδόχους στο αεροδρόμιο Χανίων

Προσφορά ζωής απο τους ξενοδόχους στο αεροδρόμιο Χανίων

Προσφορά ζωής απο τους ξενοδόχους στο αεροδρόμιο Χανίων

Σε μια προσφορά «ζωής» για τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Γ.Δασκαλογιάννης» των Χανίων, προχώρησε η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, με την δωρεά ενός αυτόματου απινιδωτή.

Όπως επισημαίνει ο αερολιμενάρχης Χανίων κ.Σταύρος Καστρινάκης, ευχαριστώντας την Ένωση Ξενοδόχων «με αυτή την παραχώρηση, γίνεται μια σημαντική αναβάθμιση του αεροδρομίου, αφού ο απινιδωτής μπορεί να σώσει ζωές,με απλή χρήση, ακόμα και από μη ιατρό,δεδομένου ότι στο αεροδρόμιο υπάρχει μόνο μια μόνιμη ιατρός και κατά συνέπεια δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη»

Υπενθυμίζεται πως στο αεροδρόμιο των Χανίων από το οποίο «πέρασαν» πέρυσι 1.875.000 επιβάτες (αφίξεις-αναχωρήσεις), έχουν συμβεί περιστατικά με καρδιακές ανακοπές τα οποία δυστυχώς είχαν και τραγική κατάληξη επειδή συνέβησαν εκτός βάρδιας της μιας και μοναδικής ιατρού.

Τώρα – και έως ότου ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι για τοποθέτηση και άλλου ιατρού – η ύπαρξη του αυτόματου απινιδωτή θα επιτρέψει την χρήση του και από στελέχη της ΥΠΑ έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλα τραγικά περιστατικά.

Την Δευτέρα 20/2 στις 11 το πρωί, στο αεροδρόμιο των Χανίων και παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων και άλλων φορέων που εξυπηρετούν επιβάτες, η ιατρός του αεροδρομίου κα Αναστασία Μαυρογένη θα μιλήσει για τους απινιδωτές και τα οφέλη από την χρήση τους.

Αμέσως μετά, εκπρόσωπος της προμηθεύτριας εταιρείας θα παρουσιάσει την συσκευή του αυτόματου απινιδωτή και θα εξηγήσει αναλυτικά την χρήση του.

ΠΗΓΗ Flashnews