Προνόμια εμβολιασμένων: Τι έρχεται μετά το freedom pass σε νέους – Οι οριστικές αποφάσεις

Προνόμια εμβολιασμένων: Τι έρχεται μετά το freedom pass σε νέους – Οι οριστικές αποφάσεις

Τι θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση μετά την προπληρωμένη κάρτα στους νέους

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν τα προνόμια για τους εμβολιασμένους όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Μετά το freedom pass και την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ στους νέους από 18 έως 25 ετών, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διευκολύνσεις και σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν εμβολιασθεί, προκαλώντας ωστόσο και προβληματισμό σχετικά με τη διάκριση των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη.

Ήδη έχει καθορισθεί στο πλαίσιο των μέτρων που θα απολαμβάνουν όσοι έχουν εμβολιασθεί, ενώ αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν ο έλεγχος για το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα γίνεται από τους επιχειρηματίες τις εστίασης αλλά και των χώρων ψυχαγωγίας μέσω ειδικής εφαρμογής για το σκανάρισμα του QR Code που υπάρχει στο πιστοποιητικό.

Τι θα ανακοινωθεί

Στόχος της κυβέρνησης με τα προνόμια στους εμβολιασμένους είναι να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι γίνεται και όχι η επιβολή περιορισμών, όπως έχει δηλώσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος.

Ωστόσο δεν αποφεύγεται η διασκέδαση και η πρόσβαση δύο ταχυτήτων καθώς όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί θα κινούνται πιο δύσκολα σε χώρους ψυχαγωγίας και όχι μόνο.