Πρωκτική λεύκανση: Μόδα για γυναίκες αλλά και για άνδρες

Πρωκτική λεύκανση: Μόδα για γυναίκες αλλά και για άνδρες

H νέα τάση σε Ευρώπη και ΗΠΑ που αφορά και τα δύο φύλα είναι η λεύκανση του πρωκτού. Κι όμως,καλά διαβάσατε!

Όλο και περισσότερες γυναίκες,νεαρής ηλικίας, επιλέγουν να δώσουν έναν πιο λευκό τόνο στην οπίσθια πλευρά τους.

Αυτό ισχύει και για τους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου,όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα “Bild”. Άνδρες και γυναίκες καταφεύγουν σε αυτή την επέμβαση για να μοιάζουν με πορνοστάρ…,σύμφωνα με όσα δηλώνουν. Αρχικά την επέμβαση έκαναν διασημότητες όπως η Kourtney Kardashian.

Πλέον, πολλές γυναίκες, ηλικίας από 25 έως 30 ετών,καταφεύγουν σε δερματολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς προκειμένου να επιτύχουν το επιθυμητό γι αυτές αισθητικό αποτέλεσμα. Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν «αντιαισθητικό» το χρώμα που έχει το συγκεκριμένο σημείο του σώματός τους. Μόνο με τη σκέψη ότι ίσως ενοχλείται ο σύντροφός τους από την πιο σκούρα απόχρωση στη συγκεκριμένη περιοχή,προχωρούν στην επίσκεψη σε εξειδικευμένο γιατρό. Αλλά και πολλοί άνδρες τις μιμούνται.
Για τη λεύκανση πρωκτού,το κόστος κυμαίνεται γύρω στα 500 ευρώ.
Με τη διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται η μόνιμη απαλλαγή από το σκούρο χρώμα στην περιοχή του πρωκτού,το οποίο πολλές φορές εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:για παράδειγμα,το χρώμα αλλάζει με βάση ορμονικές αλλαγές,την πάροδο της ηλικίας ή άλλων παθολογικών αιτίων.

Μετά την διαδικασία της λεύκανσης της ευαίσθητης οπίσθιας περιοχής, ο πόνος είναι ήπιος σαν από κάψιμο και διαρκεί για δύο έως τρεις ημέρες. Θα χρειαστεί κάποια αλοιφή την οποία χορηγεί ο γιατρός μετά την επέμβαση.

Η επέμβαση συνήθως βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού laser και δεν ξεπερνάει σε διάρκεια τα 30 με 45 λεπτά. Με την βοήθεια του laser αφαιρείται η στοιβάδα της μελανίνης στην οποία και οφείλεται το ανεπιθύμητο σκούρο χρώμα. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία,ενώ,συνιστάται αποχή από τη σεξουαλική επαφή για 7 περίπου μέρες.

protothema.gr