Πότε θα ανοίξει η αγορά; Ψώνια με φυσική παρουσία κοντά στο σπίτι και με χρονικό περιορισμό

Πότε θα ανοίξει η αγορά; Ψώνια με φυσική παρουσία κοντά στο σπίτι και με χρονικό περιορισμό

Πότε θα ανοίξει η αγορά; Ψώνια με φυσική παρουσία κοντά στο σπίτι και με χρονικό περιορισμό

Η 22α Μαρτίου είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Το MEGA αποκαλύπτει το πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας εφεξής σύμφωνα με το σχέδιο στο οποίο έχει καταλήξει το κυβερνητικό επιτελείο. Ποιος θα είναι ο χρονικός περιορισμός, πόσα μηνύματα θα μπορούμε να στέλνουμε κάθε μέρα, αλλά πόσο θα επιτρέπεται να απομακρυνθούμε από το σπίτι για να πάμε σε μαγαζί λιανεμπορίου.

Ρολά κατεβασμένα. Άδειοι οι εμπορικότερο δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η κλειδωμένη αγορά επιβαρύνει τα κρατικά ταμεία με 2,5 δισ. το μήνα και πλέον στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα με πιθανότερη ημερομηνία στις 22 Μαρτίου.

Νέα δεδομένα στα ψώνια

Το μέχρι τώρα σχέδιο δεν προβλέπει click away και click inside αλλά φυσική παρουσία του καταναλωτή. Ωστόσο για να επισκεφθούμε τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στο 13032.Με αυτό το μήνυμα θα μπορούμε να βρισκόμαστε στην αγορά για 3 ώρες. Σε περίπτωση που προσπαθήσουμε να ξαναστείλουμε εντός της ημέρας μήνυμα στο 13032 τότε θα λαμβάνουμε το μήνυμα «Η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή», ενώ θα επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως.

Ψώνια μόνο στη γειτονιά

Το πιθανότερο σενάριο, όπως αποκάλυψε το Mega, είναι να μπορούμε να κάνουμε τα ψώνια εντός του δήμου μας ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας.

Θα υπάρχουν όμως οι εξαιρέσεις για παράδειγμα σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα που να καλύπτει κάποια ανάγκη στην ακτίνα 2χλμ ή μέσα στο δήμο, οπότε και θα υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός αυτού.

Αισθητά μειωμένη σήμερα η κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Εντατικοί οι έλεγχοι

Την ίδια ώρα, αισθητά μειωμένη ήταν σήμερα η κίνηση στους δρόμους της Αττικής. Το MEGA βρέθηκε στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας λίγη ώρα μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Η κίνηση στους δρόμους του λεκανοπεδίου εμφανίζεται αρκετά μειωμένη, μετά και την υιοθέτηση των νέων μέτρων.

Εντατικοί είναι και οι έλεγχοι της αστυνομίας στους δρόμους. Η κάμερα του MEGA βρέθηκε σε μπλόκο της αστυνομίας στην οδό Αλεξάνδρας και Πανόρμου, καταγράφοντας τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

Όλοι όσοι περνούν από το σημείο ελέγχονται, με τις αρχές να δείχνουν μηδενική ανοχή όσους παραβιάζουν τα μέτρα.