Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν για να μπουν φανάρια στη διασταύρωση καρμανιόλα

Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν για να μπουν φανάρια στη διασταύρωση καρμανιόλα

Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν για να μπουν φανάρια στη διασταύρωση καρμανιόλα

Υπογραφές συλλέγουν οι κάτοικοι της οδού Ακρωτηρίου, μετά από τα αλλεπάλληλα τροχαία που έχουν συμβεί στον δρόμο «καρμανιόλα» όπως τον αποκαλούν, με αποκορύφωμα τον θάνατο του 48χρονου μοτοσυκλετιστή το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Στο κείμενο τους αναφέρουν ότι έχουν μαζέψει πάνω από 200 υπογραφές, με πάγιο αίτημα να τοποθετηθούν φανάρια στο στενό του σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη στην Ακρωτηρίου.

Αναλυτικά το κείμενο των κατοίκων

«Άλλος ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του αυτές τις ημέρες εδώ… Πόσοι ακόμα χρειάζονται να θυσιαστούν για να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες?

Η oδός Ακρωτηρίου , που σύντομα θα μετονομαστεί, αποτελεί έναν από τους επικινδυνότερους δρόμους και με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο στα Χανιά. Τα τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά και δυστυχώς πέρα από τους τραυματίες, πλέον μετράμε και νεκρούς…
Η άνοδος και η κάθοδος των οχημάτων, γίνεται με τέτοια ταχύτητα που πλέον είναι απαγορευτική για κάποιον πεζό ανεξαρτήτου ηλικίας να διασχίσει τον δρόμο. Φυσικά για διάβαση, ούτε λόγος… Δεν υπάρχει‼!
Επιπλέον μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων από την κάθοδο της οδού Ακρωτηρίου επιχειρεί να στρίψει αριστερά(παραπλεύρως του super market) κόβοντας κάθετα την άνοδο της οδού.

Τα παιδιά της περιοχής καθημερινά βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο ,προκειμένου να διασχίσουν τον δρόμο για να πάρουν το σχολικό λεωφορείο ή για να επιστρέψουν στα σπίτια τους …Οι ηλικιωμένοι , κάνουν τον σταυρό τους για να μπορέσουν να πάνε σούπερ μάρκετ ή να πάρουν το λεωφορείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επανηλειμμένα ζητήσει και εγγράφως από τον Δήμο Χανίων ,την τοποθέτηση φαναριών στο συγκεκριμένο σημείο , άλλα κάνεις δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται..Το μπαλάκι ευθυνών συνεχώς μετατοπίζεται από τον Δήμο στην Περιφέρεια και το ανάποδο.
Ίσως ο Δήμος Χανίων προτιμάει να δίνει άδειες για εικονοστάσια στην άκρη του δρόμου… όπως αυτό που υπάρχει δεξιά κατεβαίνοντας , στο συγκεκριμένο σημείο.

Ως κάτοικοι της περιοχής λοιπόν ζητάμε να τοποθετηθούν άμεσα φανάρια και είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, αρχίζοντας από την συλλογή υπογράφων».

flashnews.gr