Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Τι ζήτησε ο δολοφόνος της Καρολάιν

Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Τι ζήτησε ο δολοφόνος της Καρολάιν

Αυλαία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά με τη δολοφονία της Καρολάιν. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικάστηκε και πήρε το δρόμο για τη φυλακή…

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά (δείτε εδώ). Ένα έγκλημα που συντάραξε τη χώρα και πήρε διεθνείς διαστάσεις. Η εισαγγελέας είπε στην δικαστική αίθουσα πως η Καρολάιν χάθηκε για ασήμαντη αφορμή, καθώς ο δράστης δεν κατάφερε να παρουσιάσει καμία πράξη του, που να θεωρηθεί εν βρασμώ ψυχής.

Για την ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, τονίζοντας πως «πραγματικά ήταν μια συγκλονιστική υπόθεση». «Υπεβλήθη η εσχάτη των ποινών τόσο για την ανθρωποκτονία όσο και για τη θανάτωση του ζώου, πιστεύω όμως ότι ήταν μια δίκαιη απόφαση. Η προσωπικότητα του κατηγορουμένου οδήγησε το δικαστήριο σε μονόδρομο. Νόμιζε ότι θα συνεχίσει το θέατρο, το δικαστήριο όμως δεν είναι κοινή γνώμη», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Περιγράφοντας τον κατηγορούμενο την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου, είπε ότι ήταν ατάραχος και παγερός. «Μηδέν αντιδράσεις.» Ο δικηγόρος κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. «Αν η απόφαση παραμείνει και στο Εφετείο, διότι προφανώς θα ασκήσει έφεση, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μείνει μέσα στη φυλακή περίπου 19 χρόνια.»

«Υπολογίζονται, συγκεκριμένα, 16 χρόνια τα ισόβια συν τα 3/5 από τις ποινές καθείρξεως των 11,5 ετών. Ο κατηγορούμενος το μόνο που ζήτησε ήταν να δει τη μικρή Λυδία όταν αποφυλακιστεί, ωστόσο όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, «θα φροντίσουμε να μη συμβεί αυτό». Οι ψυχίατροι, μάλιστα, λένε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μια ολέθρια συνάντηση.

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που σχολίασε την απόφαση για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά από τη δική του οπτική γωνία…

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άκουσε την απόφαση ατάραχος και βγήκε από τα δικαστήρια με το κεφάλι ψηλά…

newsit.gr