Πώς έσωσε ο Λύρας τον Τατσόπουλο: Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα

Πώς έσωσε ο Λύρας τον Τατσόπουλο: Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα

Πώς έσωσε ο Λύρας τον Τατσόπουλο: Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα

Ο πλαστικός χειρουργός έτυχε να βρίσκεται στην εκπομπή στο κτίριο

Η έντονη αδιαθεσία που ένιωσε, το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, την ώρα που βρισκόταν στον «αέρα» της εκπομπής του Alpha «Εκτός Γραμμής» και λίγο πριν τις διαφημίσεις ο Πέτρος Τατσόπουλος προκάλεσε αναταραχή στο πλατό.

Ο κ. Τατσόπουλος ζήτησε να αποχωρήσει καθώς ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα μου επιτρέψετε επειδή αισθάνομαι έναν ισχυρό πόνο στο στήθος να αποχωρήσω».

Λίγη ώρα μετά, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κατέρρευσε. Ωστόσο στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκεται στο κτίριο ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στην εκπομπή για άλλο θέμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star, o γιατρός του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και του έκανε ανάνηψη κατά το διάστημα των 15 λεπτών που έκανε το ασθενοφόρο να φτάσει.
«Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα» δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων ο Γιάννης Λύρας και εξήγησε: «Έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα».

Ο κ. Λύρας τόνισε πως: «Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο» και πρόσθεσε πως οι γιατροί πριν γίνουν πλαστικοί είναι εκπαιδευμένοι και στην ανάνηψη και στην σταθεροποίηση των ασθενών στα επείγοντα.

Μάλιστα παρομοίασε αυτό που συνέβη στον Πέτρο Τατσόπουλο «σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο ή ένα αυτοκίνητο με 200 χιλιόμετρα πάνω σε έναν τοίχο. Δεν το ξέρει κανένας ότι θα συμβεί. Ούτε ο κύριος Τατσόπουλος το ήξερε. Είναι μία αιφνίδια κατάσταση».
Υπενθυμίζεται πως ο Πέτρος Τατσόπουλος νοσηλεύεται στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου έπειτα από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ιπποκρατείου, ο πρώην βουλευτής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το οξύ οπισθοστερνικό άλγος, η οποία είχε διάρκεια πέντε ωρών.

newsbeast.gr