Ποντικοί στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ στα Χανιά

Ποντικοί στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ στα Χανιά

Ποντικοί στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ στα Χανιά

Είχαν ρημάξει καταστήματα των Χανίων δύο Αλβανοί και ένας Γεωργιανός ηλικίας 19 και 23 και 19 ετών αντίστοιχα που συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων. Οι νεαροί δράστες πιάστηκαν στα πράσα ενώ είχαν διαρρήξει κρεοπωλείο, στα Χανιά από το οποίο είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των είκοσι έξι ευρώ το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 19χρονου Αλβανού.

Τους νεαρούς είδαν μέσα στο κρεοπωλείο περαστικοί οι οποίοι ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ, που έφθασε στο σημειο άμεσα και συνέλαβε του τρείς διαρρήκτες.

Από την προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων προέκυψε ότι οι τρείς δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με δομή και συνεχή δράση με σκοπό την τέλεση κλοπών σε καταστήματα.

Συγκεκριμένα οι τρείς νεαροί είχαν διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 20-01-2012 έως και 24-02-2012 τις ακόλουθες κλοπές σε καταστήματα στην πόλη των Χανίων:

α) Το βράδυ της 20/21-01-2012, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο ασφαλιστικού πρακτορείου, στο κέντρο της πόλης μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των είκοσι ευρώ.

β) Το βράδυ της 24/25-01-2012, αφού έσπασαν τζαμαρία καταστήματος ανθοπωλείου προσπάθησαν να μπουν μεσα, έγιναν όμως αντιληπτοί και έφυγαν προκαλώντας φθορές τριακοσίων ευρώ.

γ) Το βράδυ της 12/13-02-2012, διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας κατοικίδιων ζώων παραβιάζοντας την κλειδαριά και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των εκατόν ογδόντα ευρώ, ένα μεταλλικό κουτί με φύλλα επιταγών και ένα κατοικίδιο ζώο τύπου Ιγκουάνα.

δ) Το βράδυ της 23/24-02-2012,διέρρηξαν επίσης κατάστημα εμπορίας κατοικίδιων ζώων παραβιάζοντας την κλειδαριά και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ.

ΠΗΓΗ Flashnews