Πολυετείς ποινές φυλάκισης για διαρρήξεις στα Χανιά

Πολυετείς ποινές φυλάκισης για διαρρήξεις στα Χανιά

Πολυετείς ποινές φυλάκισης για διαρρήξεις στα Χανιά

Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 4 γυναίκες και 1 άντρας για σειρά διαρρήξεων στην περιοχή των Χανίων και της Κισάμου, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων.

Ειδικότερα οι 5 κατηγορούνταν για 6 διαρρήξεις ή προσπάθειες διαρρήξεων σε Δραπανιά και Χαιρεθιανά Κισάμου, διαρρήξεις στην πόλη των Χανίων και προσπάθεια με τη μορφή της απασχόλησης για κλοπή κοσμημάτων από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο των Χανίων κοντά στην πλατεία 1866.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλλε σε 3 από τις γυναίκες ποινή κάθειρξης 8 ετών, 8 χρόνια κάθειρξη επίσης στον άντρα και 7 χρόνια κάθειρξη στην τέταρτη γυναίκα.

Οι αστυνομικοί που κατέθεσαν στο δικαστήριο ανέφεραν πως η δράση των 5 είχε επισημανθεί και είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση. Οι πρώτες διαρρήξεις έγιναν το φθινόπωρο του 2016 και ακολούθησαν άλλες τον Ιανουάριο του 2017 όταν και συνελήφθησαν. Με βάση τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο οι 5 έρχονταν από την Αθήνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Προχωρούσαν σε διαρρήξεις είτε ανοίγοντας παράθυρα και πόρτες χρησιμοποιώντας ταυτότητα και αφού πρώτα είχαν κτυπήσει τα κουδούνια ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανείς μέσα στο σπίτι. Μπαίνοντας στα σπίτια έπαιρναν σχεδόν αποκλειστικά χρήματα και κοσμήματα.

Στην προσπάθεια τους τον Ιανουάριο του 2017 να μπουν σε κοσμηματοπωλείο όπου θα έπαιρναν κοσμήματα αντικαθιστώντας τα με ψεύτικα, οι αστυνομικοί που τους παρακολουθούσαν επενέβησαν και τους συνέλαβαν.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι είπαν ότι πήγαιναν στα χωριά και σε άλλα σημεία πουλώντας είδη καθαριότητας και δεν ευθύνονται αυτοί για τις διαρρήξεις, ενώ για τα κοσμήματα απάντησαν πως ήθελαν να πάνε σε κοσμηματοπωλείο για να ρωτήσουν για την αξία τους

haniotika-nea.gr