Πολύ σημαντική η χρήση προφυλακτικού την πρώτη φορά

Πολύ σημαντική η χρήση προφυλακτικού την πρώτη φορά

Την σημαντικότητα της χρήσης προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της πρώτης σεξουαλικής εμπειρίας, τονίζει έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Durex.

Σύμφωνα με το «Durex Face of Global Sex Report 2012» η συνειδητή επιλογή να χρησιμοποιήσουμε προφύλαξη στην πρώτη μας σεξουαλική επαφή, συνδέεται άμεσα με τη μελλοντική υπευθυνότητά μας απέναντι στο σεξ.

Συγκεκριμένα, η έκθεση έδειξε ότι τα άτομα που είχαν κάνει χρήση προφυλακτικού κατά την πρώτη τους σεξουαλική επαφή, έχουν 26% περισσότερες πιθανότητες να μην εμφανίσουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και 36% περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται σίγουροι για την πρόληψη μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Παράλληλα, γύρω στο 70% των ερωτηθέντων κάτω των 20 ετών απάντησαν ότι χρησιμοποίησαν προφυλακτικό κατά την πρώτη τους σεξουαλική επαφή, αριθμός μεγαλύτερος σε σύγκριση με τους πιο μεγάλους σε ηλικία ερωτηθέντες, με μόνο το 40% αυτών που είναι τώρα 50 ετών να χρησιμοποίησαν προφυλακτικό όταν πρωτοξεκίνησαν να έχουν σεξουαλικές επαφές, και λιγότερο από το 25% των 64χρονων να παίρνουν προφύλαξη.

Σημειώνεται ότι, παράγοντες επηρεάζουν το εάν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά στην αρχή της σεξουαλικής τους ζωής, είναι ο προγραμματισμός της πρώτης σεξουαλικής επαφής, το επίπεδο του εισοδήματος τους για την περίοδο εκείνη και η σεξουαλική τους διαπαιδαγώγηση.

Επιπλέον, αυτοί που δεν είχαν προγραμματίσει την πρώτη τους σεξουαλική επαφή ήταν 29%, ενώ αυτοί των οποίων το εισόδημα ήταν πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο (λιγότερο από το ένα τρίτο του μέσου εισοδήματος) είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό.

Εκείνοι που δεν είχαν λάβει καμία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ήταν 47%. Τέλος η έρευνα της Durex για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αντιπροσωπεύει τις απόψεις περισσότερων από 29.000 ανθρώπων από 37 χώρες.

ΠΗΓΗ Πρώτο ΘΕΜΑ