Πλημμύρισαν σπίτια στα Χανιά – διάσωση γυναίκας

Πλημμύρισαν σπίτια στα Χανιά – διάσωση γυναίκας
aeweb

Έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, ειδικά από το επαρχιακό οδικό δίκτυο οπου κανένα σημείο δεν είναι ασφαλές για διέλευση, απηύθυνε μέσω του Flashnews.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη, ήδη έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα σε Κίσσαμο, Κυδωνία και Χανιά από καταπτώσεις βράχων και πλημμύρες στους δρόμους ενώ εκτάκτως θα ανοίξει η γέφυρα στον Αλικιανό, καθώς σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στο Φουρνέ και θα πρέπει τεχνικά συνεργεία να μεταβούν στο σημείο.

Ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε οτι τα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται με μεγαλύτερη ένταση, από την περασμένη θεομηνία, συνδυάζοντας έντονη βροχόπτωση, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους και όπως είπε χαρακτηριστικά είναι βέβαιο οτι όλες οι εργασίες που έγιναν για την αποκατάσταση ζημιών τους προηγούμενες ημέρες, πιθανών να έχουν “πάει στράφι”.

Μέσα σε μια ώρα πλημμύρες στα Χανιά

Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι, “άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί” στην πόλη των Χανίων με αποτέλεσμα μέσα σε λιγότερο από μια ώρα, η πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων να δεκτεί απανωτές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες, ενώ κάτοικος στην περιοχή των Δικαστηρίων ζήτησε τη συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του από σπίτι.

Τρια οχήματα είχαν εγκλωβιστεί στον παράδρομο της Εθνικής, στο ύψος των Μουρνιών και με τη βοήθεια της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν από τον δρόμο που είχε μετατραπεί και πάλι σε ποτάμι.

Περίπου στις 6 η αστυνομία έκλεισε το ρεύμα της Εθνικής από Βαμβακόπουλο προς Μουρνιές. Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν σημειωθεί στην περιοχή Λειβάδια, Νέα Χώρα, Βαμβακόπουλο, στον παράδρομο της Εθνικής, στις Μουρνιές.

Στον Κλαδισό, η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα

Επίσης νερά μπήκαν και σε σπίτι στο Καστέλι Κισάμου από διπλανό χωράφι που είχε πλημμυρίσει και εκεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε άντληση.

Προβλήματα παρατηρούνται και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Ακρωτήρι.

Πλημμύρισαν σπίτια στα Χανιά - διάσωση γυναίκας

Flashnews.gr