Οι Playmen μιλάνε στον Livin R

Οι Playmen μιλάνε στον Livin R

Ο Λευτέρης και ο Παύλος αποτελούν τους playmen. Δύο ταλαντούχα παιδιά που μέσα σε 3 χρόνια βάλθηκαν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα χιλιάδων Ελλήνων dj με το να παίζουν παρέα με τα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου και ταυτόχρονα σαν παραγωγοί να δημιουργούν κομμάτια όπως το Together Forever ή να διασκευάζουν το In & Out Of Love του Νο1 dj στο κόσμο, Armin Van Buuren..!!
Απολαύστε τους

 

playmen @ Senso1.  Πώς ξεκινήσατε σαν Playmen
Παύλος : Γνωριστήκαμε μέσω ενός συμμαθητή μου από το σχολείο, που έφυγε και πήγε στο σχολείο του Λευτέρη. Μια μέρα βγήκαμε όλοι μαζί και κάπως έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε τις πρώτες μας παραγωγές.. αλλά χωρίς να υπάρχει ακόμα το όνομα Playmen.Το Playmen βγήκε σαν όνομα ένα χρόνο μετά, με τη πρώτη επίσημη κυκλοφορία μας στη συλλογή τουVilla Mercedes με τα κομμάτι Dreadlock Holiday.

2.Και πως πήγε το πρώτο σας κομμάτι;
Ήταν η πρώτη χρονιά του Villa Mercedes και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ακουστεί το κομμάτι. Βοήθησε επίσης στο να ακουστεί το γεγονός ότι ήταν welcome tone στη Vodafone. Παρόλα αυτά δεν ακούστηκε τόσο όσο θα θέλαμε αν και ήταν μια πολύ προσεγμένη παραγωγή, με πολλές ώρες δουλείας και άσχετα ότι δεν είναι στο στυλ που γράφουμε τώρα, ήταν ένα πολύ προσεγμένο pop κομμάτι.

3.Και το Villa Mercedes πώς ήρθε στη πορεία σας;
Ήμασταν τότε στο Cinema μαζί με τους Onirama και εκεί γνωριστήκαμε με το Τσιλιχρήστο. Μας είπε να παίξουμε μια βραδιά στο Villa Mercedes και αυτό σιγά σιγά καθιερώθηκε και αργότερα ήρθε και το Venue.

4.Τώρα που είπατε Onirama, και μίας και έχετε κάνει ήδη 3 remix σε κομμάτια τους, που παίζονται σε όλη την Ελλάδα, θα ήθελα να μου πείτε τι σχέση έχετε;
Πριν ακόμα ακουστούμε σαν Playmen τα παιδία μας είχαν δώσει να τους κάνουμε remix σε κομμάτι τους, και ύστερα ήρθε και το δεύτερο που ακούστηκε πολύ.. και τώρα ετοιμάζουμε και το « ότι δεν έχεις ». Γενικά όμως θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία επειδή τους γνωρίσαμε στις αρχές μας και τους θεωρούμε  το γούρι, για να σου πω την αλήθεια.

playmen @ Senso5.Ποιά από τα ονόματα που ήρθαν στο Venue σας άρεσαν σαν Playmen;
Όλοι όσοι έρχονται στο Venue ξεχωρίζουν στο είδος τους. Τώρα στο house και Progressive μας άρεσε ο Steve Angello, το πώς ξεκίνησε και γενικά παίξανε όλοι οι Swedish House Mafia μαζί και ήταν τρομερά. Αλλά έχουν έρθει και άλλοι djs που παίζουν άλλο στυλ και με άλλη φιλοσοφία και μας έχουν αφήσει κατάπληκτους και βέβαια ήταν εντυπωσιακό ότι είχαν και δυνατό κοινό. Έχουν έρθει djs που πραγματικά έχουν κάνει τη διαφορά. Ήρθε π.χ. o deaqweed που ποτέ δεν ήμουν τόσο fun του και έκατσα και άκουσα όλο το dj set του μέχρι τις 7 το πρωί ,όπως και ο Deadmau5 που αν και έπαιζε σκληρά αυτό που έβγαινε δε σε κούραζε, αλλά ήταν πολύ ωραίο…οπότε μάλλον δεν μπορώ να σου πω συγκεκριμένα ονόματα γιατί ο καθένας τους, είναι στο είδος του.

6.Δεν αναφερθήκατε  όμως στον Armin Van Buuren.
O Armin Van Buuren είναι Armin Van Buuren…και είναι κυρίως entertainment. Δε στον απομυθοποιούμε, είναι top,είναι 1ος, έχει βγάλει φοβερά κομμάτια και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, απλά δεν έκανε τα πράγματα  που έκανε ο Steve Angello, ο Axwell και ο Igrosso. Η House βασίζεται κυρίως στα φίλτρα ήχου, στα κτυπήματα της μπότας, στα μπάσα και στα κόλπα ενώ η Trance βασίζεται κυρίως στη μελωδία και το συναίσθημα. Αυτό φυσικά το έκανε πολύ καλά, αλλά εμάς που μας αρέσει περισσότερο το progressive house δε τα προσέχαμε αυτά.

7.Ποιό κομμάτι θα θέλατε να κάνετε remix αν είχατε την επιλογή να διαλέξετε όποιο θέλατε;
Κάναμε remix στο In & Out Of Love θέλοντας να δείξουμε ότι μπορεί να έχει και μια άλλη διάσταση το κομμάτι, μπορεί να είναι και progressive ,μπορεί να έχει και το feeling. Αν όλα πάνε καλά το Δεκέμβρη θα κυκλοφορήσει στο cd του Venue. Αλλά γενικά να σου πω ποιο κομμάτι θα ήθελα να κάνω remix, δε μπορώ. Στη  φάση αυτή πιο πολύ ασχολούμαστε με το να ακούμε άλλα είδη μουσικής όπως ροκ μπάντες κτλ που έχουν κάποια ενδιαφέρον στοιχεία.
Αλλά περιμένουμε πολύ δυνατές παραγωγές του επόμενους μήνες από εξωτερικό μιας και τώρα είναι η περίοδος και δεν έχει κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα κάτι τέτοιο.

playmen @ Venue8.Έχετε ένα πολύ δυνατό κοινό που σας υποστηρίζει και σας πιστεύει…έχετε σκεφτεί για κάποιο άλμπουμ.
Ναι έχουμε σκεφτεί και είναι στα άμεσα σχέδια μας, ένα άλμπουμ. Αυτό που έχει καταλάβει ο κόσμος και γουστάρει είναι πως ότι κάνουμε το κάνουμε γιατί μας εκφράζει. Παράγουμε κομμάτια πιο πολύ επειδή θέλουμε να τα παίξουμε σε dj set μας και γιατί το γουστάρουμε εμείς οι ίδιοι. Ακόμα και το άλμπουμ που θα βγάλουμε θα προσπαθήσουμε να είναι πολύπλευρο όχι progressive μόνο ή house, με κατεύθυνση εμπορική χωρίς όμως να ξεφεύγει, αλλά και να είναι εύηχο σε στυλ Together Forever.

9 Θα είναι όλες original παραγωγές σας;
Έχουμε πάρα πολλές παραγωγές στην άκρη και λέμε να έχει μονό παραγωγές original διότι υπάρχει ένα θέμα ,πώς  κάνουμε μόνο διασκευές…πράγμα που δεν ισχύει…!Απλά πάνω στη φάση που είμαστε, βγάζουμε κομμάτια για εμάς,τα διασκευάζουμε και τα προσαρμόζουμε στα dj set μας.

10. Ποια είναι η γνώμη σας για τη dance σκηνή στην Ελλάδα;
Η dance μουσική στην Ελλάδα συνέχεια ανεβαίνει, απλά υπάρχει πολύ κοινό που δεν μπορεί να την καταλάβει απόλυτα. Πάνε να ακούσουνε ένα dj που θα έρθει και περιμένουν από αυτόν κάποια στιγμή να παίξει R&B. Δηλαδή δεν είναι όπως παλιά που πηγαίνανε σε ένα club ακούγανε dance μουσική και γουστάρανε όλοι.
Απλά και από μεριά επιχειρηματιών εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα, καθώς δε μπορεί σε ένα μαγαζί που έχει ελληνικό χαρακτήρα να κάνει house event που το κοινό του δεν έχει μάθει να ακούει και να περιμένει ότι θα πάει καλά όλο αυτό. Πρέπει να είναι πιο οργανωμένο και κατά κάποιο τρόπο να υπάρξει ένα στάδιο μετάβασης ώστε το κοινό να θέλει να πάει στο event,  να το περιμένει και να καταλαβαίνει τι ακούει.
Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τόσα χρόνια δεν υπήρχε κάποιο μεγάλο club όπως το Venue, που να στηρίζει αυτό το είδος, όπως και ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν κάποιοι τύποι να προσπαθούν να κλείνουν event με χρήματα πολύ παραπάνω απ’ ότι ζητάνε οι djs γιατί έτσι τα ποσά ανεβαίνουν πάρα πολύ και πολλά μαγαζιά αποφεύγουν να ξανακάνουν event.

playmen11. Είμαστε στην εποχή του internet. Πως το βλέπετε το internet μιας και είστε από τη γενιά των dj που κατά κάποιο τρόπο ξεκινήσατε παράλληλα με τη τεχνολογιά;
Αν μας ακούσανε και μας μάθανε και πέντε άνθρωποι παραπάνω αυτό οφείλετε στο internet,όπως επίσης και για τα ακυκλοφόρητα κομμάτια μας που κάποιοι τα έμαθαν. Όσο αφορά τώρα την ενημέρωση μας, τη τελευταία φορά που πήγα σε δισκάδικο να πάρω ένα συγκεκριμένο βινύλιο, είχε πάει ένας famous dj της χώρας μας και είχε πάρει και τα 80 βινύλια! Οπότε καταλαβαίνεις τότε η μουσική πήγαινε σε ελάχιστους. Πέρα από αυτό όμως, το internet μας έχει βοηθήσει ακόμα και στο να ενημερωνόμαστε για τους νέους ήχους που κυκλοφορούν ώστε να μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε στις παραγωγές μας.

12.Για του Έλληνες παραγωγούς ποια είναι η γνώμη σου;
Είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει κάποιος σε μια εποχή που πρέπει να είσαι 24 ώρες το 24ωρο μπροστά από έναν υπολογιστή  και οι παραγωγές κοστίζουν χρήματα  που δεν γυρίζουν στους παραγωγούς, μιας και η μουσική βιομηχανία δεν πάει καλά, για αυτό και είναι λίγοι αυτοί που είναι στο προσκήνιο της χώρας μας. Για μένα το σημαντικότερο είναι οι τοπικές κοινωνίες να στηρίξουν τους παραγωγούς του τόπου τους και να τους αναδείξουν. Η Ελληνική house μουσική μπορεί να προχωρήσει και αυτός είναι ο μόνος τρόπος….

 {rawcontent rc=122}

Προτάσεις για τα Χανιά