Πυρκαγιά στο εργαστήριο ζωγραφικής του Γ.Λουράκη στα Χανιά

Πυρκαγιά στο εργαστήριο ζωγραφικής του Γ.Λουράκη στα Χανιά

«Στάχτη» έγιναν δεκάδες έργα του γνωστού Χανιώτη ζωγράφου Γιάννη Λουράκη, από πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε περίπου στην 1:30 μμ στο εργαστήριό του στην Χαλέπα Χανίων.

Το πρωί ο 85χρονος ζωγράφος εργαζόταν δημιουργώντας νέους πίνακες και κάποια στιγμή έφυγε για να πάει στο παρακείμενο σπίτι του για το μεσημεριανό φαγητό.

Ξαφνικά, οι πυκνοί καπνοί αλλά και οι φλόγες που άρχισαν να ξεπηδούν από την μικρή μονοκατοικία όπου ήταν το εργαστήριο του κ.Λουράκη, ξεσήκωσαν την γειτονιά, ενώ αμέσως έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων με πέντε πυροσβέστες.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπο πλήρη έλεγχο την φωτιά, ενώ αναγκάστηκαν να τρυπήσουν και την στέγη (από ελενίτ) προκειμένου να σβήσουν και φωτιά που είχε εξαπλωθεί εκεί.

Δυστυχώς, από την φωτιά και τα νερά της κατάσβεσης τα έργα ζωγραφικής του γνωστού Χανιώτη ζωγράφου καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ο 85χρονος Γιάννης Λουράκης, με καταγωγή από το Σέλινο, ζωγραφίζει από μικρή ηλικία και αν και αυτοδίδακτος τα έργα του που επικεντρώνονται στην φύση της Κρήτης, έχουν διακριθεί, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Κρήτη και στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ Flashnews