Πετρόχειλος: «Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, με ενοχλούν οι πούστηδες» (video)

Πετρόχειλος: «Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, με ενοχλούν οι πούστηδες» (video)

Για πολλά θέματα μίλησε ο ηθοποιός, εκφράζοντας την άποψη του για τους ομοφυλόφιλους.

Ο ηθοποιός Γιώργος Πετρόχειλος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Open Weekend». Μίλησε για πολλά θέματα, εξαπολύοντας επίθεση στον Σπύρο Μπιμπίλα και το ΣΕΗ, ενώ μίλησε και για τους ομοφυλόφιλους διαχωρίζοντάς τους σε «κατηγορίες» -κατά τον ίδιο- σε «πραγματικούς και μη». Τόνισε συγκεκριμένα: «με ενοχλούν οι πούστηδες».

Παράλληλα για το κίνημα #metoo τόνισε πως δεν του αρέσει αυτή η ονομασία και θα προτιμούσε ελληνική ορολογία, καθώς αυτές τις σιχαίνεται.

«Πάρα πολύ δύσκολα βιοπορίζομαι γιατί το μόνο μου αποκούμπι είναι η σύνταξή μου. Μου λείπει η δουλειά μου, αλλά δεν το μετανιώνω. Αυτή η δουλειά είναι έρωτας, δεν είναι μόνο επάγγελμα. Όπως πολύ λάθος είπε ο Σπύρος ο Μπιμπίλας ότι δεν είναι επάγγελμα αλλά τέχνη. Όχι Σπύρο μου, είναι και επάγγελμα», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πετρόχειλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών λέγοντας πως δεν κάνει τίποτα για τους ηθοποιούς που «πεινάνε».

«Το ΣΕΗ δεν έχει κάνει καμία σπουδαία κατάκτηση ακόμα για τους ηθοποιούς. Αίσχος οικονομικό, οι ηθοποιοί πεινάνε, δεν πληρώνονται. Και δεν έχουν ένα σοβαρό σωματείο που να τρίξει τα δόντια στους επιχειρηματίες και την κυβέρνηση, Τι έκανε το ΣΕΗ; Που έβγαινε ο Μπιμπίλας σε όλα τα πρωινάδικα και έλεγαν “μας κατήγγειλε αυτός ο ηθοποιός, μας κατήγγειλε αυτή η ηθοποιός. Τι έκαναν για να προφυλάξουν όλο αυτό το σύστημα τις βιασθείσες και τους βιασθέντες;», τόνισε.

Για τις καταγγελίες

Απαντώντας σχετικά με τις καταγγελίες και όσα ακούγονται για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη τόνισε: «Όλα μου φαίνονται εμετικά. Αυτά που ακούω. Δεν μπορώ όμως να κρίνω εάν το έχουν κάνει έτσι ακριβώς όπως παρουσιάζεται. Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη».

Για το κίνημα #MeToo είπε: «Γιατί να το λένε #MeToo και όχι #ΚαιΕγώΕπίσης; # ΚαιΣεΜένα Ε; Τι αηδίες είναι αυτές; #MeToo, μπούλινγκ; Σιχαίνομαι αυτές τις ορολογίες».

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως έχει πέσει και ο ίδιος θύμα παρενόχλησης: «Του κόσμου οι αδερφές και οι ομοφυλόφιλοι και ειδικά αυτοί που ήταν παράγοντες. Ήμουν και ένα μπάνικο αγόρι».

Παράλληλα ήταν ιδιαίτερα καυστικός όσον αφορά το θέμα των ομοφυλόφιλων, για μια ομάδα εξ’ αυτών, καθώς τους διαχώρισε, εκφράζοντας ποιος κατά τον ίδιο είναι ο πραγματικός ομοφυλόφιλος

«Δεν είμαι εναντίον των ομοφυλοφίλων και έχω πολλούς φίλους πραγματικούς ομοφυλόφιλους όμως. Και ποιοι είναι οι πραγματικοί ομοφυλόφιλοι για μένα; Οι πραγματικοί είναι αυτοί που δεν το έχουν σαν πρόβλημα και δεν το μεταφέρουν στον άλλον με τη μορφή επαγγελματικής, ερωτικής και οικονομικής βίας. Εγώ έχω πρόβλημα με την πουστι@. Στους ομοφυλόφιλους respect, βγάζω το καπέλο, σεβασμός γιατί είναι και χαρισματικοί, έχουν και χιούμορ και τα πάντα. Οι άλλοι οι οποίοι προκαλούν, σου δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα που σου είπα, φέρονται γυναικεία, προσπαθούν να μπουν στα σχολεία και στην τηλεόραση και σου δημιουργούν πάντα πρόβλημα στη ζωή και στο επάγγελμα σου και στην σχέση του, αυτοί είναι οι π@@@@@ς».

Μιλώντας για την προσωπική του ζωή είπε πως η ζωή του έχει κάνει τρία δώρα. Την αξιοπρεπή ζωή που έζησε, την υγεία του και τη σύζυγό του.

Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Στο πλατό του «Open Weekend» ήταν καλεσμένος ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος αμέσως μετά την προβολή της συνέντευξης απάντησε στα όσα άκουσε από τον Γιώργο Πετρόχειλο.

«Όποιος είναι έξω από τον χορό, μπορεί να λέει ό,τι του γουστάρει, Δεν ξέρει τη δουλειά που γίνεται. Ξέρει πολύ καλά ότι πετύχαμε μέχρι απεργία στην Επίδαυρο για να αυξηθεί το εκτός έδρας των ηθοποιών όπως και άλλα επιδόματα πώς τα πήραν; Από αγώνες που έκανε το ΣΕΗ. Υπάρχει ένας θυμός από κάποιους που αποχώρησαν από το ΣΕΗ για πολιτικούς λόγους».

«Λέει ότι ο Μπιμπίλας έβγαινε στα πρωινάδικα. Μα έβγαινα για να γνωστοποιήσω τον αγώνα του Σωματείου μέσω του Πειθαρχικού ώστε όλα τα πράγματα να πάρουν νόμιμη οδό», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

gazzetta.gr