Χανιά: Πέθανε ο Βασίλης του Εμπορικού που πουλούσε κουλούρια για να ζήσει (φωτο)

Χανιά: Πέθανε ο Βασίλης του Εμπορικού που πουλούσε κουλούρια για να ζήσει (φωτο)

Εδώ και 13 χρόνια ζούσε ως άστεγος στο υπόγειο του Εμπορικού Κέντρου – Όλοι τον γνώριζαν ως τον “Βασίλη του Εμπορικού” και κάνουν λόγο για έναν αξιοπρεπή άνθρωπο

Την τελευταία του πνοή άφησε, στο υπόγειο του εμπορικού κέντρου “Ερμής”, όπου είχε μεταφέρει τα υπάρχοντά του και ζούσε ως άστεγος εδώ και 13 χρόνια, ένας 70χρονος, γνωστός ως ο “Βασίλης του Εμπορικού”.

Τον άτυχο άντρα, ο οποίος πουλούσε κουλούρια κοντά στο Δημαρχείο Χανίων, στην οδό Καραϊσκάκη, βρήκε η ιδιοκτήτρια του μικρού καφενείου που βρίσκεται στο υπόγειο.

Όπως είπε στο Flashnews.gr κάθε πρωί, ο Βασίλης μάζευε τα πράγματά του από το υπόγειο και από τις 06:30 έβγαινε στο δρόμο για να πουλήσει τα κουλούρια του, από τα οποία έβγαζε λιγοστά χρήματα. Σήμερα το πρωί, η ιδιοκτήτρια του καφενείου είδε το Βασίλη να κοιμάται και προσπάθησε να τον ξυπνήσει. Όμως εκείνος δεν αντιδρούσε και έτσι κάλεσε σε βοήθεια γιατρό που βρίσκεται στο Εμπορικό.

Ο Βασίλης δεν είχε τις αισθήσεις του όμως όπως είπε ο γιατρός δεν είχε ακαμψία και ενδεχομένως να υπήρχε ελπίδα για ανάνηψη. Δυστυχώς όμως, στο Νοσοκομείο όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του. Όσοι τον γνώριζαν από το εμπορικό κέντρο, κάνουν λόγο για έναν πολύ αξιοπρεπή άνθρωπο, ο οποίος όμως ήταν αρνητικός σε οποιαδήποτε προσπάθεια βοήθειας είτε μέσω προνοιακών δομών είτε από ιδιώτη.

(τα υπάρχοντα του Βασίλη είναι ακόμα εκεί, στο υπόγειο που έμενε εδώ και χρόνια)

Στο παρελθόν όπως μας είπαν, κάποιοι είχαν προσπαθήσει να του βρουν σπίτι διαμονής όμως εκείνος είχε μάθει να ζει με αυτόν τον τρόπο, σε ένα ράντσο ενώ με τα λιγοστά χρήματα που έβγαζε από τα κουλούρια, μπορούσε να αγοράσει τα τσιγάρα του και κάποια είδη πρώτης ανάγκης. Στα συσσίτια έβρισκε ένα πιάτο φαγητό ενώ φρόντιζε να είναι καθαρός και τα ρούχα του τα πήγαινε στο καθαριστήριο.

Ο 70χρονος ήταν από την Κατερίνη και είχε δύο παιδιά, ενώ από το 2004 είχε κάνει τα Χανιά τόπο διαμονής του και όπως μας λένε η οικογένειά του ήταν οι άνθρωποι του Εμπορικού Κέντρου, για αυτό όλοι τον ήξεραν ως τον “Βασίλη του Εμπορικού”.

Η σορός του έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

flashnews.gr