«Πετάει» προς τα 3 ευρώ η αμόλυβδη – Δυσβάσταχτο βάρος για τους οδηγούς

«Πετάει» προς τα 3 ευρώ η αμόλυβδη – Δυσβάσταχτο βάρος για τους οδηγούς

Με την τιμή της βενζίνης να κοντεύει να φτάσει τα 3 ευρώ το λίτρο πρατηριούχοι αποκαλύπτουν πως πολλοί οδηγοί τους ζητούν βενζίνη βερεσέ γράφοντας τα χρέη στα γνωστά τεφτέρια. Οδηγός μηχανής πήγε και γέμισε με τριάμιση ευρώ, ενώ άλλοι γεμίζουν το ρεζερβουάρ και γίνονται «καπνός».

Στην παρέα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπώλων Μαγνησίας, Βάσω Κοντοχρήστου.

Ερωτηθείσα για την αύξηση της τιμής της ενισχυμένης αμόλυβδης, την ώρα που δεν υπάρχει ζήτηση από τους καταναλωτές απάντησε πως «επειδή υπάρχε πλαφόν στο μέσο περιθώριο κέρδους η τιμή αλλάζει μόνο όταν υπάρχει ανεφοδιασμός».

Αναφορικά με τη Μαγνησία, η κ. Κοντοχρήστου είπε πως και εκεί παρατηρείται το φαινόμενο της πίστωσης, και όσοι πρατηριούχοι μπορούν τη δίνουν.

«Γενικότερα οι τιμές έχουν ξεφύγει, εδώ στη Μαγνησία είμαστε σχεδόν στο 2.28/lt, ενώ στην Αλόνησσο κοντεύει τα 2.70/lt» συμπλήρωσε η ίδια.

Η κ. Κοντοχρήστου επισήμανε πως όσο ανεβαίνει η τιμή, τόσο μειώνονται και οι πωλήσεις, και τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση είτε αυτό αφορά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, είτε του ΦΠΑ.

«Κάτι πρέπει να δοθεί πίσω στην κοινωνία» προσέθεσε.

Ο δικηγόρος ΙΝΚΑ, Αλέξης Αλεξόπουλος με τη σειρά του τόνισε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα σε δύο επίπεδα: το ένα αφορά τους ελέγχους και το δεύτερο μία αντιμετώπιση από το κράτος υπεύθυνη.