Περίπου 1000 κτηνοτρόφοι από την Κρήτη, ταξιδεύουν για Πειραιά για μια θερμή διαδήλωση (φωτο)

Περίπου 1000 κτηνοτρόφοι από την Κρήτη, ταξιδεύουν για Πειραιά για μια θερμή διαδήλωση (φωτο)

Στα πλοία της γραμμής, από τα λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου, επιβιβάστηκαν εκατοντάες αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης, προκειμένου την Παρασκευή, να δώσουν δυναμικό παρών, στη μεγάλη κινητοποίηση – πανελλαδικού χαρακτήρα – που οργανώνεται στην Αθήνα.

Εκατοντάδες άτομα επιβιβάστηκαν στο πλοίο της Blue Star από τα Χανιά, ενώ περισσότεροι από 600 αγρότες, ταξιδεύουν για το λιμάνι του Πειραιά, από την Ανατολική Κρήτη.

Πηγή φωτογραφίας: newshub.gr

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία, οργανώθηκε στα Χανιά.

Οι παραγωγοί που διαμαρτύρονται για τα προβλήματα του κλάδου που έχουν γονατίσει αγρότες και κτηνοτρόφους συγκεντρώθηκαν στον κόμβο των Μουρνιών και από εκεί ξεκίνησαν την αυτοκινητοπομπή τους προς τη Δημοτική Αγορά Χανίων και την αντιπεριφέρεια Χανίων. Στην Πλατεία Δικαστηρίων βρέθηκαν εκατοντάδες παραγωγοί με περισσότερα από 150 οχήματα θέλοντας να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Τα αιτήματα των κτηνοτρόφων τους οποίους στηρίζουν και οι αγρότες αφορούν στην ΚΥΑ για την κατανομή των βοσκοτόπων που επιφέρει αλλαγές στα κριτήρια καταβολής των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων και άλλα ζητήματα όπως η αύξηση του κόστους παραγωγής.

Τα αιτήματα τους μεταξύ άλλων είναι η κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και στις ζωοτροφές, έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους μικρούς κτηνοτρόφους, μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο κ.α.

Ακόμη διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδοτήσεων και ζητούν να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.