Πέννυ Μπαλτατζή: Οι 4 αποβολές, η ψυχικά ασθενής μητέρα της, ο θάνατος του αδελφού της και ο σύζυγός της

Πέννυ Μπαλτατζή: Οι 4 αποβολές, η ψυχικά ασθενής μητέρα της, ο θάνατος του αδελφού της και ο σύζυγός της

Η Πέννυ Μπαλτατζή με αφοπλιστική ειλικρίνεια μίλησε για τη ζωή της αλλά και όλα όσαν την έχουν σημαδέψει. Για τις τέσσερις αποβολές μέχρι να αποκτήσει παιδί, για την ψυχικά ασθενή μητέρα της, για το θάνατο του αδελφού της αλλά και τον σύζυγό της ο οποίος είναι η ήρεμη δύναμη στη ζωή της.

«Πριν γίνω μαμά είχα 4 άτυχες εγκυμοσύνες. Θέλω να πω στις γυναίκες που βιωνουν το ίδιο πρόβημα, ότι δεν είναι μόνες. Πρέπει να επικοινωνούν τα προβλήματά τους με το σύντροφό τους. Εγώ κάποια στιγμή βρήκα τοίχο μέσα μου, ένιωσα σκοτάδι», εξομολογήθηκε η Πέννυ Μπαλτατζή.

«Η μαμά μου ήταν ψυχικά ασθενής. Είναι σημαντικό να εντοπίζουμε τι συμβαίνει και να το επικοινωνούμε για να για να το θεραπεύσουμε. Η μαμά μου είχε ιδεοψυχαναγαστική υστερία, ψυχαναγκασμό. Δεν μπορούσε με τίποτα να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα των παιδιών. Για παράδειγμα, πίναμε παγωμένο γάλα, τρώγαμε παγωμένο φαγητό. Έχει τύχει να βάλει τιρμπουσόν και μαχαίρι στο λαιμό του αδελφού μου. Η μαμά μου το 1965 πάθαινε κρίσεις πανικού. Δεν ξέρανε καν τι είναι. Λέγανε αυτή είναι λίγο περίεργη. Ο πατέρας μου μου είπε μετά από χρόνια: Είχα καταλάβει ότι η μαμά σου είναι σαν παιδί με αναπηρία και με συγκλόνισε. Την αγαπούσε πολύ», είπε για το πρόβλημα της μητέρας της η Πέννυ Μπαλτατζή και συνέχισε αναφερόμενη σε πρώην συντρόφους της:

«Υπήρξα με λάθος συντρόφους γιατί με τράβαγε το κομμάτι της τοξικότητας. Τη μεγαλύτερη αγάπη την πήρα από το μεγαλύτερο δυνάστη μου, τη μητέρα μου. Ο αδελφός μου πέθανε το 2011, έφυγε από διχοτόμηση καρωτιαίας αρτηρίας στον ύπνο του. Ο άντρας μου ο Χρήστος είναι εκεί, είναι η ήρεμη δύναμη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πέννυ Μπαλτατζή.

www.protothema.gr