Σε μελαγχολία η Penelope Cruz

 

Σε μελαγχολία η Penelope Cruz

Σε μελαγχολία η Penelope Cruz

Σε πορεία σύγκρουσης με τη… μελαγχολία φαίνεται ότι έχει μπει η διάσημη ισπανίδα ηθοποιός Penelope Cruz, μετά το περσινό Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για το «Vicky Christina Barcelona» και τη φετινή υποψηφιότητα για το «Nine».

Και υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο Lars Von Trier!

 

Ναι, καλά διαβάσατε. Ο δαιμόνιος Δανός επέλεξε την Cruz να πρωταγωνιστήσει στη νέα του ταινία «Melancholia», δηλώνοντας μάλιστα στη δανέζικη τηλεόραση ότι έγραψε το σενάριο με τη συγκεκριμένη ηθοποιό στο μυαλό του. Ακόμα δεν ξέρουμε ποιος είναι ακριβώς ο χαρακτήρας της, αλλά σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον, αν θυμηθούμε τη σχέση του Trier με τις ‘γυναίκες’ του, Nicole Kidman, Bjork και Charlotte Gainsbourg.

 

Όσο για την ταινία, γνωρίζουμε ότι θα είναι μια «ψυχολογική ταινία καταστροφής». Πρόκειται για την ιστορία ενός μεγάλου πλανήτη, της Μελαγχολίας του τίτλου, ο οποίος βρίσκεται ξαφνικά σε πολύ κοντινή και επικίνδυνη τροχιά με αυτή της Γης.

 

Ο Trier έχει δηλώσει ότι θα περιέχει στοιχεία ταινιών καταστροφής, αλλά και επιστημονικής φαντασίας, αν και θα είναι πολύ περιορισμένου προϋπολογισμού σε σχέση με αντίστοιχα blockbusters του Χόλιγουντ και δε θα έχει ευτυχές τέλος. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά για να είναι έτοιμη για τις Κάνες του 2011.

 

 

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ