Πασίγνωστος παρουσιαστής ο influencer που πιάστηκε για φοροδιαφυγή

Πασίγνωστος παρουσιαστής ο influencer που πιάστηκε για φοροδιαφυγή

Ο συγκεκριμένος παρουσιαστής έχει πολλά χρόνια στην τηλεόραση και μετρά χιλιάδες ακολούθους στα social media του

Πασίγνωστος παρουσιαστής είναι ο influencer που πιάστηκε για φοροδιαφυγή. Ο εν λόγω παρουσιαστής έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε ταξιδιωτική εκπομπή ενώ έχει πάρει μέρος και σε ριάλιτι.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο πολύ δημοφιλές στο ευρύ κοινό, το οποίο, όπως αποκάλυψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εντοπίστηκε να φοροδιαφεύγει συστηματικά, καθώς δεν δήλωνε τα χρηματικά ποσά που λάμβανε από εταιρείες για πώληση ή προώθηση προϊόντων.

Ο συγκεκριμένος παρουσιαστής έχει πολλά χρόνια στην τηλεόραση και μετρά χιλιάδες ακολούθους στα social media του. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, οι ελεγκτές της Εφορίας έκαναν ελέγχους για φοροδιαφυγή και τον εντόπισαν να μην δηλώνει τα πραγματικά χρήματα που βγάζει ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να ελεγχθεί και για ποσά που έβγαζε πριν από το 2020.

Ο παρουσιαστής αυτός εντοπίστηκε να φοροδιαφεύγει μετά την πολύ γνωστή influencer, στην οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 270.000 ευρώ για φοροδιαφυγή.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει διαμηνύσει και ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, είναι να εντοπιστούν αυτοί που φοροδιαφεύγουν. Γι’ αυτό και ο κ. Πιτσιλής ήταν ξεκάθαρος σε ερώτηση αν ερευνηθούν όλοι οι επώνυμοι influencers που πωλούν αντικείμενα μέσω των κοινωνικών δικτύων: «Όπως ελέγχουμε και άλλες κατηγορίες, θα ελέγξουμε και αυτή. Υπάρχουν υποθέσεις σε εξέλιξη.

Δεν θέλω να εστιάσουμε σε μια κατηγορία φορολογουμένων, το φάσμα είναι ευρύ. Αυτό είναι μία αγορά, η οποία γίνεται όλο και εμφανέστερη και πιο ρυθμισμένη και πλέον, αποκτούμε και εμείς πάρα πολλή πληροφορία. Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό, στους ελέγχους μας, να πηγαίνουμε διαβασμένοι. Πρέπει να φύγουμε από το μοντέλο του “βγαίνω παγανιά και ό,τι βρω”. Όταν χτυπάμε μία πόρτα, πρέπει να ξέρουμε από πριν ποια πόρτα είναι αυτή που χτυπάμε και τι πάμε να βρούμε».

newsbomb.gr