Παράλληλο σύμπαν στο Ντουμπάι – Πώς βρέθηκαν εκεί οι Έλληνες σελέμπριτι

Παράλληλο σύμπαν στο Ντουμπάι – Πώς βρέθηκαν εκεί οι Έλληνες σελέμπριτι

Μπορεί ο πλανήτης να άλλαξε χρόνο με μέτρα και αποστάσεις, σε μια ιστορική Πρωτοχρονιά, ωστόσο η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική στο Ντουμπάι, με τις εικόνες να θυμίζουν ρεβεγιόν άλλων εποχών.

Δεκάδες Έλληνες σελέμπριτι και επιφανείς της κοσμικής Αθήνας βρέθηκαν στη “πολυτελή φούσκα” που δημιούργησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να γιορτάσουν εκτός καραντίνας σε συνθήκες χλιδής και πολυτέλειας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το ένα από τα επτά εμιράτα και η μεγαλύτερη πόλη των ΗΑΕ πλημμύρισε από κόσμο, που γιόρτασε την αλλαγή του χρόνου σε συνθήκες εντελώς διαφορετικές, τις οποίες είχε φροντίσει να διαφημίσει με καμπάνιες, για όσους έχουν φυσικά το χρήμα για να φτάσουν εκεί. Έτσι, την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες έστελναν μήνυμα 6 για να δουν λίγους συγγενείς υπό τις αυστηρές οδηγίες της Πολιτείας, άλλοι βρίσκονταν στο Nammos και σε άλλα μεγάλα κλαμπ των Εμιράτων, σε ένα… “παράλληλο σύμπαν”.

Οι περισσότεροι Έλληνες σελέμπριτι, επέλεξαν το φημισμένο Nammos Dubai, “αδελφάκι” του Nammos της Μυκόνου. Το εορταστικό πρόγραμμα περιλάμβανε κυρίως Έλληνες καλλιτέχνες και dj, όπως τον Στέφανο Κορκολή, τη Σοφία Μανουσάκη, τον Αντώνη Δημητριάδη και τον Βασίλη Τσιλιχρήστο.

Μεταξύ άλλων, στο Nammos Dubai βρέθηκαν ο Πέτρος Κωστόπουλος με τη σύντροφό του, Κατερίνα Λιόλιου, ο Χάρης Σιανίδης, η Σοφία Χαρμαντά, o Ανδρέας και η Αλεξάνδρα Παναγιώτου και πολλοί άλλοι. Στο Ντουμπάι βρίσκεται για προπονήσεις εδώ και καιρό άλλωστε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επέλεξε ένα άλλο μαγαζί για τη διασκέδασή του, το Cipriani.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Για την ολιγαρχία Ντουμπάι, για τους πολίτες κατ’ οίκον εγκλεισμός» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει: «Δύο αντιθετικές ειδήσεις μονοπωλούν τις οθόνες κινητών, υπολογιστών και τηλεοράσεων σήμερα : ξεπεσμένοι εκπρόσωποι ενός φαραωνικού lifestyle σε φωτογραφίες Πρωτοχρονιάτικης Ρωμαϊκής Παρακμής στην κλωνοποιημένη Μύκονο του Ντουμπάι, και η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι όλη η Ελλάδα θα ξανακλειδωθεί σπίτι μέχρι νεοτέρας.
Δε θα μπορούσε κάποιος να βρει καλύτερη περίληψη της προχειρότητας, έλλειψης σχεδιασμού, και ταξικής στόχευσης της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Όπου καθώς φαίνεται είναι πιο εύκολο να καβαλήσεις ένα αεροπλάνο και να εισάγεις στη χώρα κορωνοϊό από τον τζετ-σετ προορισμό της αρεσκείας σου, από το να ψωνίσεις ένα ζευγάρι παπούτσια ένα τετράγωνο μακριά σου.
Δε θα μπορούσε επίσης κάποιος να βρει καλύτερη περίληψη της ζωής επί κυβέρνησης Μητσοτάκη: Ένα ατελείωτο πάρτυ για την ολιγαρχία, μια ατέρμονη ποινή φυλάκισης για τους πολίτες.
Αν προσθέσει κάποιος και το αίσχος της επιδρομής μιας κουστωδίας κυβερνητικών στελεχών και παρατρεχάμενων πάνω στα λιγοστά εμβόλια που κατέληξε να φέρει με το σταγονόμετρο ο Υπουργός Υγείας, καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση δεν έχει τον παραμικρό ηθικό δισταγμό να μετατρέψει για αρκετούς πολίτες την ποινή φυλάκισης, σε θανατική ποινή».