Παντελής Καναράκης: Επτά ιερείς τον μηνύουν που πόζαρε ως Ιησούς με… ντεκολτέ και ακάνθινο στεφάνι

Παντελής Καναράκης: Επτά ιερείς τον μηνύουν που πόζαρε ως Ιησούς με… ντεκολτέ και ακάνθινο στεφάνι

O Παντελής Καναράκης φωτογραφήθηκε για γνωστό περιοδικό με ακάνθινο στεφάνι ως άλλος Ιησούς, ξεσηκώνοντας «θύελλα» αντιδράσεων στον εκκλησιαστικό χώρο.

Στο πλαίσιο της φωτογράφισης μάλιστα, ο ηθοποιός πόζαρε μαζί με τους συνεργάτες του, αναπαριστώντας τον Μυστικό Δείπνο.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Καλύτερα Δε Γίνεται», η Ναταλία Γερμανού ανέφερε πως επτά ιερείς, μηνύουν τον Παντελή Καναράκη και το περιοδικό, για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.

Ο Παντελής Καναράκης προκαλεί ποζάροντας ως Ιησούς με ακάνθινο στεφάνι και ντεκολτέ (video)

Ο Ανδρέας Καραγιάννης, διευθυντής του ekklisiaonline.gr, σε σύνδεση που είχε με την εκπομπή, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι δεν θέλουν να φιμωθεί η ελευθερίας έκφρασης, όμως ο τρόπος αμφίεσης έχει μεγάλη σημασία:

Το περιοδικό ΚΟΙΤΑ, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη, προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού free press KOITA έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει ένα κοινωνικό σχόλιο. Το συγκεκριμένο concept… είχε σαν στόχο να κάνει ένα κοινωνικό σχόλιο για την κατάντια του πλανήτη, τις αρρώστιες, τους πολέμους και όλα τα δεινά που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά το ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά.

Γι’ αυτό και τα μαύρα υγρά μάτια του Παντελή, σχόλιο για τα όσα υποφέρει σήμερα ο άνθρωπος. Και από πού θα αντλήσει δύναμη για να αντέξει όλα αυτά τα «μαρτύρια»;;; Φυσικά από την Πίστη και τον Θεό. Γι’ αυτό και «φορά» επάνω του σύμβολα πίστης που συμβολίζουν την ελπίδα του κόσμου σε μια ανώτερη δύναμη που στην Ελλάδα είναι η θρησκεία μας.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι το αντίθετο από αυτό που κάποιοι εισέπραξαν… Λυπάμαι βαθύτατα εάν η τελική εικόνα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμέναμε. Σεβόμενοι όμως τις ενστάσεις που προκλήθηκαν, είμαστε πρόθυμοι να μην κυκλοφορήσουμε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και εφόσον το έντυπο δεν έχει βγει προς κυκλοφορία ακόμα, δεν θα βγει, διότι σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε…

Θα ήθελα επίσης να θυμίσω και να τονίσω ότι η Τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίζει και η ελευθερία της Τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα (άρθρο 16 του Συντάγματος παράγραφος 1).

… Με σεβασμό προς όλους τους παρευρισκόμενους»

Νωρίτερα στην ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr είχε δημοσιευθεί η μήνυση των ιερέων, η οποία αναφέρει:

«Μετά από μια δύσκολη διετία πανδημίας που δοκίμασε τα όρια της ανθρωπότητας, εν καιρώ ενός πολέμου με χιλιάδες θύματα μετά την εισβολή μιας Ορθοδόξου χώρας σε μια άλλη και ενώ διανύουμε τη Μεγάλη Σαρακοστή, με τους Χριστιανούς να νηστεύουν και σήμερα να ψάλλουν τους Α Χαιρετισμούς της Παναγίας, κάποιοι κακόβουλα και με σαφή ρατσιστικά σχέδια εις βάρος των Χριστιανών, επιλέγουν να εξευτελίσουν το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού με προκλητικές φωτογραφήσεις σε περιοδικά.

Με βαση το νομικό τμήμα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη εναντίον του κου Παντελή Καναράκη και ζητούμε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος του περιοδικού».

ΑΘΗΝΑ, 11 Μαρτίου 2022
π. Θεόφιλος Σκλάβος
π. Λ. Αρμενιάκος
π. Σπυρίδωνας Φωκάς
π Τιμόθεος Λύτρας
π Σπύρος Μαράντος
π Γεώργιος Νικάνδρου
π Αντώνιος Βίγκος

protothema.gr