Πανέμορφη σέρφερ «δαμάζει» τα κύματα γυμνή (φωτο)

Πανέμορφη σέρφερ «δαμάζει» τα κύματα γυμνή (φωτο)

Πανέμορφη σέρφερ «δαμάζει» τα κύματα γυμνή (φωτο)
explore Chania

Το «Skin Deep» είναι η νέα ταινία της Φελίσιτι Παλματέερ, στην οποία τη βλέπουμε να δαμάζει τα κύματα γυμνή στη Χαβάη, τα νησιά Φίτζι, τις νότιες και βορειοδυτικές ακτές της Δυτικής Αυστραλίας και τη βόρεια Νορβηγία.

Η 28χρονη σέρφερ βρήκε το κόνσεπτ για την ταινία πριν από τρία χρόνια, συνδυάζοντας το πάθος της τέχνης και του σερφ σε μια τολμηρή επίδειξη αυτοέκφρασης.

«Αυτό που ξεκίνησε ως μια μάλλον απλή αλλά και συναρπαστική ιδέα, έχει μετατραπεί σε κάτι πολύ πιο όμορφο από ό,τι ονειρευόμουν», είπε η Φελίσιτι Παλματέερ στην «Daily Mail».

«Η διαδικασία ήταν απίστευτα ενδυναμωτική. Με βοήθησε να αγκαλιάσω τη θηλυκότητά μου, να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και να με αποδεχτώ όπως πραγματικά είμαι».

Η αθλήτρια του σερφ, γεννημένη στο Περθ της Αυστραλίας, συνεργάστηκε με μια μικρή ομάδα για να ολοκληρώσει το έργο, συμπεριλαμβανομένων των φημισμένων φωτογράφων Rick Rifici, Chris White και Dwayne Fetch.

Οπως είπε, η τετράλεπτη ταινία μικρού μήκους προσπαθεί να αποτυπώσει την πορεία της προς την ελευθερία.

«Χρησιμοποιώ τόσο το σερφ όσο και την τέχνη ως μορφές διαλογισμού και απόδρασης. Νιώθω πιο άνετα, είτε όταν είμαι μέσα στο νερό και κάνω σερφ, είτε όταν δημιουργώ μέσω της Τέχνης», συμπληρώνει η Παλματέερ.

Ο παραγωγός της ταινίας Τζόναθαν Τζένκινς είπε ότι η επιλογή των τοποθεσιών για την ταινία ήταν, επίσης, άλλη μια δύσκολη διαδικασία.

«Η εύρεση ιδανικών τοποθεσιών και η καταγραφή του καιρού και των κυμάτων ήταν πολύ δύσκολη», είπε.

«Ένα άλλο μεγάλο στοιχείο αυτής της παραγωγής ήταν η μυστικότητα. Ήταν απαραίτητο να βρούμε αξιόπιστους συνεργάτες. Όχι μόνο για να διασφαλίσουμε ότι η Φελίσιτι θα αισθάνεται άνετα κατά την εκτέλεση, αλλά και για να ταξιδέψουμε διακριτικά σε ειδικές περιοχές και να αποφύγουμε άλλους ανθρώπους, κάμερες και πλήθη».

Το όνομα της ταινίας, «Skin Deep», είναι ιδέα της σέρφερ και μπορεί, όπως λέει στην αρχή, να ακούγεται προκλητικό, ταυτόχρονα όμως προκαλεί έννοιες που σχετίζονται με την ομορφιά.

Το «Skin Deep» είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

www.iefimerida.gr