Παλεύουν με τον χρόνο! Μεγάλη επιχείρηση για να μην πέσει η γέφυρα του Αλικιανού

Παλεύουν με τον χρόνο! Μεγάλη επιχείρηση για να μην πέσει η γέφυρα του Αλικιανού
aeweb

Προσπαθούν να κάνουν εκτροπή του ποταμού για να ενισχύσουν τη γέφυρα ώστε αυτή να μην καταρρεύσει

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση στον Αλικιανό με συνεργεία του δήμου Πλατανιά που επιχειρούν να εκτρέψουν τον ποταμό ώστε να γίνουν στη συνέχεια εργασίες ενίσχυσης και σκυρόδεσης της ιστορικής γέφυρας που κινδυνεύει να πέσει μετά την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε τον νομό Χανίων.

Τα συνεργεία παλεύουν με τον χρόνο, καθώς πρέπει να προλάβουν το μεγαλύτερο “φούσκωμα” του ποταμού από τη βροχή και το χιόνι που έπεσε στα ορεινά. Μέχρι στιγμής το έργο είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Την ίδια ώρα αποκαθίσταται μερικών η πρόσβαση σε ορισμένα χωριά. Όμως οι δρόμοι είναι τόσο κατεστραμμένοι και έχουν υποστεί τέτοια διάβρωση που η διάνοιξη γίνεται όχι για μετακίνηση των πολιτών όσο για έκτακτα περιστατικά.

Όπως είπε ο δήμαρχος Πλατανιά, ο οποίος βρίσκεται έξω στο σημείο που εργάζονται τα μηχανήματα:

“Στα Καράνου – Ορθούνι οι ζημιές είναι τέτοιες που όποια διάνοιξη γίνεται, γίνεται για λόγους ανάγκης και όχι για μετακίνηση. Μόνο για έκτακτα περιστατικά. Σε χωριά και οικισμούς όπως Λάκκους, Παπαδιανά, Παλιά Ρούματα υπάρχουν τεράστια θέματα στην οδοποιία. Όμως όπως είναι ο καιρός δεν είναι εύκολο να μετακινήσεις το χώμα που έχει γίνει λάσπη”

Επιπλέον στην παραλία του Ταυρωνίτη κομμάτια πεζοδρομίου παρασύρθηκαν και μετακινήθηκαν στην παραλία με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στη θάλασσα.

https://ww.acebook.com/watch/?v=280408162879432

Στις πληγείσες περιοχές και στο σημείο εργασιών της γέφυρας εκτός από τον Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, βρίσκονταν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης.

flashnews.gr