Παγκόσμιος ξανά ο Κρητικός παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό!

Παγκόσμιος ξανά ο Κρητικός παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό!

Μετά από έξι χρόνια ο Μανόλης Στεφανουδάκης επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου! Είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στον ακοντισμό, ανεβαίνοντας και πάλι στο πρώτο σκαλί του βάθρου, όπως είχε κάνει στην Ντόχα το 2015 και στο Λονδίνο το 2017.

Κι αυτό που κατέκτησε σήμερα στο Παρίσι είναι το πέμπτο του συνολικά μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα, έχοντας ακόμα ένα χάλκινο στη Λιόν το 2013 κι ένα ασημένιο στο Ντουμπάι το 2019. Ο Μανόλης Στεφανουδάκης παραμένει ένας τεράστιος αθλητής, ένας γίγαντας που κάνει υπερήφανη την Κρήτη και πάνω απ’ όλα τον τόπο του, την Μεσαρά.

Ο Έλληνας ακοντιστής ξεκίνησε τον αγώνα του με βολή στα 25.46μ και είχε μεγαλύτερη επίδοση στα 29.17μ. Συγκεκριμένα η σειρά των προσπαθειών του ήταν: 25.46μ – 28.61μ – 28.62μ – 28.80μ – 28.70μ – 29.17μ. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Λάντισλαβ Κούκραν (Σλοβακία), ο οποίος προσπάθησε να ρίξει πιο μακριά το ακόντιό του αλλά ο Στεφανουδάκης τον ξεπέρασε και τελικά σημείωσε 28.94. Το χάλκινο κέρδισε ο Αμπισέκ Καμολί (Ινδία) με 24.16μ.

Κατά την απονομή που έγινε σήμερα το απόγευμα, η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου για τον παγκόσμιο πρωταθλητή έφερε ρίγη συγκίνησης σε όλους…

Με το μετάλλιο του Στεφανουδάκη η χώρα μας έχει εξασφαλίσει πέντε θέσεις, για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου στο Παρίσι, ενώ απομένουν να αγωνιστούν ακόμη τρεις Έλληνες αθλητές.