Ορδές επισκεπτών καταφτάνουν στα Χανιά μ’ αεροπλάνα και βαπόρια για Δεκαπενταύγουστο

Ορδές επισκεπτών καταφτάνουν στα Χανιά μ’ αεροπλάνα και βαπόρια για Δεκαπενταύγουστο

Ορδές επισκεπτών καταφτάνουν στα Χανιά μ’ αεροπλάνα και βαπόρια για Δεκαπενταύγουστο

Σε απόλυτο προορισμό για το «Πάσχα του Καλοκαιριού» αναδεικνύονται τα Χανιά με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες να κατακλύζουν την πόλη για να περάσουν εδώ την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, η οποία και ταυτίζεται με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Στο Αεροδρόμιο Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» η επιβατική κίνηση κορυφώνεται με τις πτήσεις να έχουν πολλαπλασιαστεί και τα αεροσκάφη να προσγειώνονται με πληρότητα 92%.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Τύπου της Fraport, το Σαββατοκύριακο αφίχθησαν συνολικά 3.000 περίπου επιβάτες εσωτερικού με 19 πτήσεις και πάνω από 18.000 επιβάτες εξωτερικού με 114 πτήσεις. Για την παραμονή και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, αναμένονταν από αέρος περισσότεροι από 13.000 ακόμα επισκέπτες με 19 πτήσεις εσωτερικού και 52 πτήσεις εξωτερικού.

Και στο Λιμάνι της Σούδας, τα πλοία «Blue Galaxy» και «Ελ. Βενιζέλος» από το Σάββατο έρχονται γεμάτα με ημερήσια και νυχτερινά δρομολόγια ενώ χαρακτηριστικά μεγάλες ουρές για την επιβίβαση των οχημάτων δημιουργούνται καθημερινά τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά.

«Γεμάτα» τα ξενοδοχεία

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την δημοφιλή ιστοσελίδα κρατήσεων booking.com η πληρότητα στα διαθέσιμα καταλύματα στον νομό Χανίων φτάνει το 95%! Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα περισσότερα από 1.500 καταλύματα του νομού που συνεργάζονται με την υπηρεσία, μόλις 97 έχουν δωμάτιο γι’ απόψε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά Χανιά και Ηράκλειο μέσα στον Αύγουστο εμφανίζουν πληρότητες της τάξης του 98% !

Ακολουθούν οι Ιεράπετρα και η Σητεία με ποσοστά 88% και 87% αντίστοιχα και στη συνέχεια ο Άγιος Νικόλαος με 81% και το Ρέθυμνο με 75%.

Εάν προστεθεί σε αυτό όλος ο κόσμος που έχει ενοικιάσει σπίτι μέσω AirBnb που φιλοξενείται σε φίλους ή συγγενείς και που παραθερίζει σε εξοχικό σπίτι στο χωριό, τότε προκύπτει ή πραγματικά εικόνα για την (υπερ)πληρότητα στα Χανιά, η οποία άλλωστε γίνεται αντιληπτή εύκολα εάν κυκλοφορήσεις λίγο στην πόλη.

zarpanews.gr